Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mesto Crvene lokve selo boljev dol
Postovani zanima me mesto crvene lokve u selu boljevdol imam neki zapis ali nije potpun jer nije lepo preveden spominju se neki znaci koi ja nisam neke i nasao mada dosta je radjeno u okolini tog mesta na jedno kilometar od njega.Ima pecina i iznad nje uklesan golub pa ako neko nesto ima da mi pomogne.Unapred hvala
Odgovori
prijatelju ako pitas za crvenu lokvu ona neb trebalo da se nalazi u boljev dol crvena lokva se nalazi iznad sela mokra na suvoj planini i za ovo mesto ne postoje kovani znakovi koristeni su samo prirodni pozdrav
Odgovori
nema sanse taj zapis sto ja imam i sto ga je tesko prevesti datira iz 1706godine i kolko se moglo prevesti tolko se i poklapa jeste da je pecina odradjena ali ima jos nesto tu u tim atarima.pozzzz
Odgovori
Danilo ovako dali ti imash opis ili znash mesto ,kod crvene bare ili lokve malo dalje ima crvene stene a ispod stene ima pecina dali tako treba da bude.A mnogo ranije bio je neki vlastelin bojko se zvao oko toga mesta imao je veliko imanje kako kazu ljudi.
Pozdrav
Odgovori
crvena lokva je u gornjo krivodolsko blizu je boljev dol bio je znak leva ili desna saka nisam bio 4 5 god ima nesto kao kaldrma 7 8 m duzine 4 m sirine 2 izvora  i jos nesto inace to je pored same granice sa bg
Odgovori
nije bas pored granice nego iznad sela.Sto se pecine tice iznad pecine je isklesan golub ali je pecina odradjena i nema nista a sto se same lokve tice do pre neku godinu je taj takozvani kladenac jos bio u funkciji i nema nikakve stene sem ove gde je pecina mada su na velikoj razdaljini od lokve do pecine
Odgovori
danilo dal se mozda kod tebe spominje podzidan kladenac ,prostorija ispod zemlje i burici za vino koji su noseni nakonjima koji su tu negde zakopani tu je prolazio karavanski put za berkovicu nemogu da nadjem opis nista nisi reko za saku a u blizini je irimsko kale
Odgovori
Колеге дали пише испод римско кале у дно тога рида има мали кладенац -извор чучур мали...
Поздрав
Odgovori
kod mene nema za neki dan sam gore pa ce vidimo pozdrav
Odgovori
rimsko kale je od lokve prema boljev dol a kladenac ga ima u dnu gde ima i rimski put sa kaldrmom....
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)