31-08-2014, 11:52 PM
kakvo bre kosovo to ti je stara planina slaveevo
SELO SLIVOVO-REKA SLAVOVICA
|
31-08-2014, 11:52 PM
kakvo bre kosovo to ti je stara planina slaveevo
02-09-2014, 08:25 PM
treba mi na kamenu koji je oko 3 arsina visok i 2 sirok znak kvocka sa 7 pileta
03-09-2014, 12:06 AM
(31-08-2014, 11:52 PM)bane64 link Piše: kakvo bre kosovo to ti je stara planina slaveevojel ima taj kamen tamo,bane64? i svinjarnik? dekisa, sta se trazi tamo? ne mislim na znakove vec na zlato,cup,grne,korito,kazan,bakrac....itd...kolicina? Pitam te zato sto je KFOR oteo jedan nalaz od ljudi koji su to iskopali,jedan je umro od muke posle godinu dana, a jedan je jos ziv, svedok tog dogagjaja. Ako opises kolicinu,reci cu ti dal da se mucis oko toga ili je to taj slucaj. pozdrav
03-09-2014, 08:59 PM
Druze Ananda ako ima tih oznaka ili ih je bilo onda je zavrsen posao, a u svakom slucaju bile su na razdaljini neke torbe/komada mnogo/ i cup
03-09-2014, 11:49 PM
Dekisa,
pod torbama mislis "bisage" ili kakve torbe? Nalaz koji sam pomenuo je bio jedan podosta velik cup koji je bio pun zlatnika,al vecih,npr vecih od 5 lira,oni su imali priliku da ga otvore i i vide i u tom momentu su opljackani. ako imas jos neki detalj javi.... blizu tog mesta postoji reon koji je oznacen u jednom zapisu iz I svetsog rata....vise mesta...da nema to neke veze? pozdrav,
04-09-2014, 03:00 PM
Ananda druze pitaj tog coveka gde je nasao cup sto su mu ga uzeli, pa da vidimo za dalje i nek ti opise okolinu ukratko, ako je nasao samo cup ima tu jos dosta torbi/bisage/.
Pozz i odgovori mi u PP
16-05-2021, 06:19 PM
Zanimljiva tema, ja sam video tako nesto sto bi moglo da se uklopi u pricu. Ima dva takva kamena u blizini, oznake nisam nasao ali kao da je nesto pisano ali je toliko osteceno da se no moze razaznati. To mesto je sluzilo da se napasaju ovce pa bi se u nekom prevodu sa vlaskog moglo prevesti na ovcije paziste, pored potoka je i to seoskog, tu je blizu bila vodenics i ima i izvora, moguce je da je postojalo i neko hajducko ili rimsko naselje. Ako neko zeli saradnju neka se javi.
|
|
|