Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Metal detektor Fisher 150e
Relco ne lupaj gluposti uporedio si dva orginalna fisherova modela i nema govora o kopijama ili plagijatima nema ih ni dan danas a kamoli u ono vreme kada su se radili 1235 u nekoliko varijanti i 1236 takodje u nekoliko varijanti. Izem ti strucnjake pa pogledaj covece sta si postavio!
Odgovori
(21-02-2014, 05:59 PM)crni link Piše: Relco ne lupaj gluposti uporedio si dva orginalna fisherova modela i nema govora o kopijama ili plagijatima nema ih ni dan danas a kamoli u ono vreme kada su se radili 1235 u nekoliko varijanti i 1236 takodje u nekoliko varijanti. Izem ti strucnjake pa pogledaj covece sta si postavio!

U ono vreme jesu originalni 1235 ,1236.A to nisu gluposti jer je tacno.Ako iole znas nesto o kopijama reci da nije.ovi fisheri su danas "original falsifikat"
Odgovori
Koliko ja znam uopste nije bitno ali ti ispadas jako smesan.
Odgovori
Aparat 100% nije kinez jer sam imao priliku da radim sa njim, nema neku dubinu, ali za tu cenu je odlican, novcice oko 2cm vidi na nekih 20-25 cm u zemlji (zavisi od zemljista, mineralizacije... ) , npr dramliju od lovacke puske koja je 2-3milimetra vidi na nekih 8-9cm , u sustivi do 20-25 cm preceslja sve sto ima, svaki najsitniji metal, naravno vece predmete vidi i na vecoj dubini, sve u svemu mislim da je za pocetnike odlican aparat! Ipak to je samo moje skromno misljenje i iskustvo sa tim aparatom , ima tu dosta starijih i iskusnijih tragaca...
Veliki pozdrav za sve i nadam se da sam bar malo pomogao  :Smile
Odgovori
Haha valsorim cek samo da vidi relco sta si napisao pa ces videti sta je original a sta nije haha.
Jedino sto kod ovog uredjaja malo zbunjuje je sonda. Neki kazu da nije original a ja garantujem da jeste a jedino sto nije original na sondi je samo njena boja sonda je u originalu bele boje dok je ovu neko obojadzisao u crno. Jos nesto o samoj sondi. Sonda je kopelarna i jos uvek do sada nisam video da je neko od samograditelja na bilo kom od fisera natakario home made sondu. Posto je kuciste te sonde iz dva dela jedina moguca intervencija na samoj sondi je razdvajanje obe polutke i eventualno preletovanje kontakta kabla ili cak njegova zamena i ponovno lepljenje kucista sonde. Kalemovi nisu utapani u smoli pa je postupak izvodljiv  sto naravno i nije uspesan slucaj kod novijih mrezastih sondi bas zbog toga jer su kalemovi uliveni. Od eventualnog rastavljanja sto se na samoj sondi i moze videtei tipa pokrzane ivice tokom razdvajanja iliti visak lepka-smese kojom je zatvorena dosla je i ideja da se sonda malo dotera i prefarba. Eto kao da sam ga licno radio pa nije vise ni original ni kinez nego cistokrvni Srbin hehe heeee!
Odgovori
Vi uopste niste razumeli sta sam napisao.Fisher 1235 x sto kolega prodaje za 150 EU je original.Ja za njega nisam rekao da je kineska kopija.Medjutim na slikama sto sam postavio dva detektora je jedan kopija a drugi original.To je samo da bi se videla razlika:Inace original fisher se razlikuje po dugmicima na prednjem panelu.Donji drzac prema sondi je bele boje i sonda je bele boje.U kutiji sve izgleda kao original.
Odgovori
Relco jesi li ti ovo na avataru mislim onaj sto ga nosi kojot? Covece postavio si slike dva originalna razlicita modela detektora prva slika koju si postavio je Fisher 1236-X2 a drugi je Fisher 1235-X i sta trabunjas da je jedan original a drugi kopija. Razlikuju se naravno da se razlikuju po prednjem panelu i kontrolama jer SU U PITNJU DVA RAZLICITA DETEKTORA IZ ISTE PORODICE. Izgleda da tebi uopste nije jasno sta si postavio to bi bilo isto kao da sad ja postavim slike dva fisera jedan da je F70 drugi da je F75 i serem okolo kako je jedan kopija a drugi  original-van pameti
Odgovori
crni nepristojno je da se tako izrazavas ovde na forumu.To sto pominjes pera kojot sto nosi je ovca.Pa pretpostavljam da mislis da sam to ja.To je vredjanje.Ali mene to ne opterecuje jer kad sam se ja poceo baviti elektronikom i metal detekcijom ti se nisi ni rodio.I mislim da o detektorima znam prilicno dosta a i o elektronici.Mogu ti izaci na "megdan" u kom kod pogledu oces.Pocev od crtanja shema,tumacenja istih  a i o principu rada metal detekcije.Evo ti jos jedan primer originala i kopije jednog istog detektora.Samo mislim da ti imas neki veliki razlog sto osporavas moje komentare ovde.
[Slika: 263kftf.jpg]
[Slika: 27zhrts.jpg]
Odgovori
Ja sam lepo napisao da je ovaj detektor original 100% sigurno znam jer je bio kod mene godinu dana.
Crni je u pravu kad kaže da originalna sonda treba da bude bela i jeste ali zbog dugog korišćenja detektora zaštita je popustila i ja sam je zatvorio epoksi smesom i prefarbao prvo u zelenu a potom u crnu boju i ta sonda i dan danas može i u vodu.
Slažem se i sa valsorim86 i sve što je naveo od karakteristika je tačno,prvenstveno je dobar za siću i novčiće,čak mnogo bolji od novijih modela približno istog cenovnog ranga.
Nemojte me pogrešno razumeti jer ne prodajem ja taj detektor i nemam nikakve koristi od toga ko će ga kupiti i za koliko ali radi istine sam izneo svoje mišljenje.
Odgovori
Nemam ama bas nikakav razlog u sustini razlog je taj da pricars gluposti uostalom pogledaj na stranici sa koje si skinuo slike da su kinezi radili kopiju i modela 1200 hahaha model koji je bio na trzistu pre xxx godina. U pravu si za iskustva sa metal detektorima ja sam jos mlad naucicu tek sam 1989godiste
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 2 Gost(a)