11-07-2011, 05:22 PM
Ima li iko kakav dokumenat za ove znakove ?
Sta moze ovo znaciti ?
|
11-07-2011, 05:22 PM
Ima li iko kakav dokumenat za ove znakove ?
11-07-2011, 05:31 PM
Ovo je druga lokacija. Na stenu ima 3 fildzana i jednu dzezvu:
11-07-2011, 07:22 PM
ja ovde gtledam samo to sto je majka priroda uradila
11-07-2011, 07:52 PM
Citat:ja ovde gtledam samo to sto je majka priroda uradila Hvala vam,mada se ne slazem. Onaj drugi region i tako i tako,moguce je da su prirodni znaci. Ali one prve slike sigurno su klesane i rucno izradjene.... samo neznam znacenje.
23-07-2011, 11:09 AM
Zdravo prijatelju.Fotografija nemoze uvek da verno prenese ono sto nase oko vidi .To je slucaj i sa ovim fotografijama . Lisaj je prekrio brazde uklesane u stenu jer su plitke i uske . Mozes ih ukloniti tako sto ces ih nakvasiti vodom i izribati nekom cetkom za ribanje podova i biranjem doba dana za snimanje kada se znak najbolje na fotografiji vidi.
ISKRENO POSTENO I OPUSTENO!!!!!
29-07-2011, 09:54 PM
Izgleda nisam stavio bas propisno slike pa se ne vide dobro i u celinu. Kliknite na desnom kliku pa save as i stavite ih u kompjuteru pa ih pogledajte u originalnu velicinu.
Malo mi je cudno to sto mi kazete da je to na stenama prirodno.
29-07-2011, 11:03 PM
Zdravo prijatelju.Ti si to lepo uocio i slikao medjutim svetlo je prejako uklesana linija je plitka i uska a i lisaj je ispunio brazdu pa mi nevidimo to jasno kao ti jer si ti bio tamo i zagledao sa svih strana. Procitaj ponovo ono sto sam ti predlozio da uradis u mom predhodnom testu pa ce i drugi to videti jasnije.
ISKRENO POSTENO I OPUSTENO!!!!
30-07-2011, 12:48 PM
Zdravo prijatelju.Odvojio sam vreme i malo bolje pogledao tvoje slike. Plan za to nemam ali ti mogu reci nasta me podseca to sto se na njima vidi.Interesantan je taj donji kamen koji kao da podupire veci gornji kamen. Cini mise da je klesan tako da podseca na kupu ili plast. na njemu je i znak za koji trazim znacenje. Pogledaj dali je kamen ukopan dublje u zemlju ili nije,dali je klesan na licu mesta ili je tu uglavljen.
Imas i na kamenu uklesano nesto sto me podseca na zvono i to ono koje je stoka nosila oko vrata ima li neki rimski broj ili neko slovo na tom kamenu . imas na drugom kamenu znak koji koji na dve slike podseca na dve stvari .Na jednoj na oko ,dok na drugoj na mapu doline sa planinom ili brdom. Nevidim ceo kamen pa ti nemogu reci ni kompletnu mapu. Imas i znak koji me podseca na camac ali na zadnjem ravnom delu ima vijugavu tanku liniju koja se nevidi celom duzinom . Ostale slike su nejasne pune zemlje i lisca i nisu na istom terenu ako nema u blizini vode da ih operes ocisti ih pomocu tankog pruca sa okolnih mladica uvezanih parcetom zice ili kanapa koliko mozes i ostavi da ispere kisa pa onda slikaj . ISKRENO POSTENO I NARAVNO OPUSTENO!!! |
|
|