22-08-2011, 10:37 PM
orbit kazi mi koji je najmanji predmet od obojenog metala (zlato, bakar...) koji moze da detektuje i na kojoj daljini. Da li si probao sitne predmete od zlata mindjuse, lancice...?
Goldskan 4
|
22-08-2011, 10:37 PM
orbit kazi mi koji je najmanji predmet od obojenog metala (zlato, bakar...) koji moze da detektuje i na kojoj daljini. Da li si probao sitne predmete od zlata mindjuse, lancice...?
23-08-2011, 03:03 PM
Da probao sam franjo mali na 33cm kad je gvozdje izbaceno totalno , probao sam takodje i samorodno zlato od pola grama i 1 gram ali nisam merio ali ih pristojno detektuje probao sam samorodno zlato velicine pola zrna psenice reko mi covek od kolko je grama, ali je to detektovao do same sonde posto on koristi minelab 4500 kaze da taj komad minelab sa busterom detektuje na oko 7cm , njegova osnovna stvar koja se meni licno svidja je to da moze da radi na bilo kom terenu bilo mineralizovano ili ne takodje sam ga probao ispod dalekovoda te mu ne smeta apsulutno nisam imao nikakvih smetnji , a to sto mi se ne svidja je ipak tonski deo malo spor, sto je mozda razumljivo posto koristi vco oscilator .Sa obzirom da sam probao snifer i puls star koji sam imao ranije sa njima je veoma tesko raditi gde ima puno gvozdja ako ima i mineralizacije tek onda nisi nista uradio , goldskan sa tim nema apsulutno problema cak i kad se izbaci samo uticaj zemlje radi izuzetno lepo te nema gubitaka u zemlji kao sto se moze desiti kod puls stara kada se resetuje a mi neznamo dali ispod lezi gvozdeni predmet pa ga resetujemo bas iznad njega on nece videti vise nista u zemlji , e goldskan se resetuje u vazduhu te kada spustimo sondu dole ako ima neceg dole on ce to pojaviti tonski i vizuelno skalom , dok ako dole nema niceg mi spustamo sondu posle reseta dole on cuti tako da uvek konstantno odrzava isti domet .
24-08-2011, 07:34 PM
Zdravo orbit. On je jedini klasican PI detektor koji sondom od 20cm moze da detektuje sitno zlato (da ne racunamo Minelabove GPX seriju koji rade na drugom principu). Gledao sam malo na internetu iskustva nekih ljudi. I izgleda da kod Goldskana 4 osetljivos ima cenu to jest reaguje na ciglu i na keramiku (kao na dobar signal). Zanima me da li si i ti to primetio?
24-08-2011, 10:50 PM
moja opazanja su sledeca , kada sam ga dobio nisam primetio odmah nakon nekog vremena uocio sam da mi svira na na staticki elektricitet odnosno na ruku kada bih priblizio sondi tada mi je to bilo stasno razocaravajuce medjutim uzeo sam i i razbucao sam sondu jer sam pre toga zakacio moju od hibrida n koji sam napravio pre toga i pre nego sam kupio gs 4 na nju mi nije sviralo na statiku , kada sam sondu od gs otvorio primetio sam, da je pravljena tako da ima sa donje strane kao poklopac od plastike koja je vise licila na epoxsi smolu isprskan sloj grafitnog praha , skinuo sam taj poklopac i ponovo zalio sad detektor ne javla staticki elektricitet dali je to bilo fabricka greska pod navodnicima ili se mozda zicka koja je spajala poklopac sa grafitnom zastitom sa snirom kabla bila otkacena nisam siguran , drugo nije uopste tacno da svira na keramiku odnosno ciglu to sam i ja procitao po internetu no jedna stvar izgleda da je g foster verovatno i on sam eksperimentisao jer sam video semi i slikama na jednom drugom modelu gs 4 koji mi poslao jedan prijatelj iz meksika da je kod tog njegovog modela sasvim drugo podesavanje uzimanje uzorka i ima ociglednih razlika i na samoj pcb plocici itd uglavno moj gs 4 mogu reci radi sasvim dobro radio sam sa njim na lokalitetu i mogu reci da sam zadovoljan .
25-08-2011, 08:24 PM
Ti si znaci otvarao sondu. Zapazio si grafitni stit sa donje strane. Nisi zagledao da li ima "dupli" Faradej kavez? Foster je zbog stabilnosti na Goldscan postavio dva stita na sondi sa razmakom jedan vezan na minus i drugi na masu.
20-09-2011, 09:47 PM
Posto vidim da ovde nema nastavka tj. odgovora,postavljam kompletne podatke,doduse neproverene,za samogradnju Goldscan-a.Nemojte mi zameriti ako ima gresaka u semi ili plocici jer jos uvek nisam radio reviziju svega ovog.
http://www.4shared.com/document/-UrL-_ZZ/GS-4.html Pozdrav.............fixxx "Prvi savet o verodostojnosti necega bio bi - verujem samo onome sto vidim ili isprobam - sve ostalo je pod sumnjom. U ovom hobiju mnogo je korisnije biti pesimista" - Ko poslusa ovaj savet , ustedece sebi dosta para i uzaludno tracenog vremena - Zeljko M.
20-09-2011, 10:00 PM
Na forumu nema dovoljnog prostora za postavljanje ovolikog PDF-a,i zato de preko 4shared - a.Kada kliknete na link idete na DOWNLOAD NOW a posle sve po propisu da bi ste videli fajl.
Pozdrav................fixxx "Prvi savet o verodostojnosti necega bio bi - verujem samo onome sto vidim ili isprobam - sve ostalo je pod sumnjom. U ovom hobiju mnogo je korisnije biti pesimista" - Ko poslusa ovaj savet , ustedece sebi dosta para i uzaludno tracenog vremena - Zeljko M.
21-09-2011, 07:59 PM
ovo postoi odavno na geotech forumu , pa ne vidim nista posebno u tome sto si se toliko trudio , sve lepo na izgled , a dali je bas tako ... :o
22-09-2011, 01:26 AM
Pozdrav.Kad uradim reviziju svega ovog,bicete obavesteni.Do tada,ne garantujem da su podaci seme ili plocice tacni.
Pozdrav...............fixxx "Prvi savet o verodostojnosti necega bio bi - verujem samo onome sto vidim ili isprobam - sve ostalo je pod sumnjom. U ovom hobiju mnogo je korisnije biti pesimista" - Ko poslusa ovaj savet , ustedece sebi dosta para i uzaludno tracenog vremena - Zeljko M.
22-09-2011, 02:12 AM
Zdravo fixxx. Vise detalja oko izrade imas na THunting i Geotech. Foster je napravio Goldscan detektor specijalizovan za zlatno grumenje, za Australijsko jako mineralizovano zemljiste (crveno kao na Marsu). Naravno da njime moze da se detektuju i druge stvari. Ja sam bio zagrejan da ga uradim ali sam se ohladio zbog dosta negativnih komentara koje sam nasao na internetu. Jedan komentar govori da je Goldscan 4 bio malo u opticaju zbog nestabilnosti pa je zamenjen novim modelom Goldscan 5. Drugi komentar kaze da reaguje na keramiku i ciglu kao na zlato ali da te ja dalje ne odvracam ti pogledaj malo na internetu... Pozzz
|
|
|