Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Raskovnik
dali nekoj znae kako da nabavam raskovnik i kako se upotrebuva pozzz
Odgovori
Potezes pitanje za jednu vrlo misticnu i "nevidljivu" biljcicu da ces verovatno da dobijes razne odgovore. Sve je to u domenu "verovali ili ne" ali da sad ne napravim razlog za neke velike polemike reci cu samo ono sto sam ja cuo..jer je licno u rukama nikada nisam imao niti video. Razlog tvog pitanja necu da obrazlazem jer se vec predpostavlja sta je...
Po verovanju postoje muski i zenski raskovnik sa svim atributima kao kod ljudskog tela...stim sto su to koreni te biljke i navodno deluju samo ako su "zivi"...e sad kako se odrzavaju u zivotu..to neznam ali znam za pricu da je najlakse da se dodje do te biljke tako sto se u prirodi traga i pronadje (ko ima srece i ko zna) leglo gde se nalaze mladunci od kornjace pa se isto ogradi stapovima u krug a inda se u zaklonu ceka da se kornjaca vrati i kada uvidi da fizicki nemoze da dopre do svojih mladih onda ode natrag u sumu ili polje i posle nekog vremena se vrati sa nekom biljkom noseci je u ustima. Tom biljkom ona dotakne one stapove i oni se raspadnu i rasture tako da kornjaca dodje do svojih mladunaca. Kaze se jos da tada treba biti hitar i spretan i uzeti tu biljku od kornjace i sacuvati je jer zna da otvori sve sto je zakljucano.Neki kazu da to vazi i za Ježa .
[Slika: 3483bzo.jpg]
Ovo sam cuo od starih ljudi ali nikada nisam proveravao jer ja forsiram drugu filozofiju a ona glasi ako mi je nesto sudjeno bice moje i niko mi to nece uzeti a ako pak nije onda moram da kradem...e u tom slucaju se nalazim u gustoj sumi punoj mraka i sa gomilom puteljaka vodeci se zeljom za dobitkom ne prezajuci ni za cim i ne birajuci nacin da to toga dodjem. Utom slucaju svakakvi uticaji su moguci i oni fizicki i duhovni normalni i nenormalni ili paranormalni...ali je to neka sasvim druga tema.
Postoji i jos jedna biljka za koju se tvrdi da "odkljucava" to je vrsta paprata sa nazivom "Navala". Toliko od mene
Odgovori
Bravi i hvala gold kako sta kaza samo ziv raskovnik moze da koristi a prikazna za kornjaca je logika Big Grin i vistina
ja znam da konj ide sa okov igde se okov otkluvi tamo ima koren raskovnik
Odgovori
Trazis raskovnik da ti da srecu da nadjes zlato,da ali ako ga sam nadjes ako odes kod vracare da ga prebaje nista od toga ja sam imao punu kutiju raskovnika.
Odgovori
pravi raskovnik,ubran na pravi dan, kako sto treba od zivotinja iskorenet?
Odgovori
izmisljena stvar
Odgovori
a tvojata funkcionirase?
Odgovori
Ako ti treba da odradis posao imas jedan u makedoniji...  Radi Smile)
Odgovori
Od Skopje?
Odgovori
Dajte kontakt
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)