Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
moj najdrazi cup... :)
evo cupceta,jutros izaso,uso u pecinu zvana kujna  kad tamo...
i sad..sarma zlata vredna Smile dali pojesti i potrositi sve za rucak ili krckati polako Tongue
elem ide zima ljudi..vreme je za cvarke kobaje kavurmu,..i prasence od..ma bolje svinjce tu do..150 kg
dobro 200 Smile
javljam kakva je bila Smile
a sad bez zezanja ..zeljana posuda je nasledjena jos od mog pradede....koristi se u kujni vec 100tinak godina u nasoj kuci u kujni..
ok mozda mal manje ali tu je negde...
premesta se s generacije na generaciju svi so odrasli uz taj cupic.sta li je nekad bilo u njemu neznam..al iskreno..sarma iz njega je bozanstvena....
samo me cudi da i dan danas traje  :o..kvalitet...a pre par god kupili jednu koja je brzo pukla na pola..
imamo i jednu vecu,kao serpu za gulase neznam ni ja sam sta vec,i par malih za tavce na gravce Smile i isto su toliko stare
eto kvaliteta Smile
.[Slika: 7pwbw9nlt0xe3yfq091_thumb.jpg]
Odgovori
Uff ponekada bi samo sarme jeo Smile ili podvarak ili Susenicu Smile mislim ima li lepseg nego kada promrznes na teren vratis se kuci a ono te ceka domaca hrana kuvana ...joj nista lepseg mislim da bi mogo onda to jedno cuple sam da pojedem ...ufff sarme....  :Smile
Odgovori
ma sto mlada turila i rebarca i dimljenu slaninicu pride  Wink
a sto ima smek zemljana posuda... neverujem da ce ijedna metalna da da taj smek..zasto nemam pojma..
al znam da moram mal veci da kupim ovde jedva 15tak sarmica stane,ema ..ma taman za jedan rucak... ;D
al sto je svisko juneci gulas iz one druge tavice..uhhhhhhhh...
a tek oni mali za gravce na tavce  :Smile
a jes ono.izmrzo sam danas...pa bar da vidim kakav takav cupic Smile
Odgovori
Kolega slazem se u potpunosti nema si lepseg og toga dok se tako jelo i kuvalo ljudi bili zdravi a sada...! Moji sve kuvaju na mast i veruj mi sladje mi je od svega ....odraso sam na selo i wolim nasu hranu ponajvise ono sto cini nasu kuhinju masnu ali i zdravu ali zasto zdravu zato sto smo takvo podrujce gde su zime surove a leta paklena i zato nama treba jaka hrana tokom zime da bi preziveli...na zapad mislim da bi crkli od toliko masnoce Smile ali nema si lepse od to cuple koje je sigurno sta god bilo u njemu Wink pozdrav idem da jedem sarmice ,xexexe Smile
Odgovori
U našim kućama se često može naći puno lepih, starih, upotrabljivih i nezamenjljivih predmeta. Neke koristimo stalno i ne bi ih se nikada odrekli. Primer je recimo - to što si napisao.
Meni je ostalo sačuvano puno stvari od baba i deda (roditelji nisu ništa otudjivali i bacali) i ja sada uživam koristeći svakodnevno predmete iz otprilike 1900-e.

Sve ovo pišem da bi naši ljudi počeli da se interesuju i istražuju šta imaju u kućama, a spada u pojam VINTAGE.
Ova reč nema doslovni prevod na srpski, već se može iskazati opisno.

Koristi se baš često u svim jezicima i treba znati šta se pod VINTAGE podrazumeva.
Značenje ove reči vezuje se za nešto što je starinski ali na neki način moderno i nikada neće izaći iz mode a upotrebljivo je i lepo (svevremensko). Kada je u pitanju odeća, obuća i aksesoari originalni komadi potiču čak iz sredine 20. veka. Ovakvi komadi se mogu pronaći u dobro poznatim Vintage marketima u kojima se pored modnih detalja prodaju i antikviteti (nameštaj i dekorativne stvari za kuću).
Radi pomoći ljudima kako da prepoznaju VINTAGE stvari u svojim kućama, stavljam ponovo koristan link :

http://www.ehow.co.uk/how_7443746_identi...words.html

Vintage marketi kod nas nisu nešto što često možemo videti u ulicama za kupovinu, u našoj zemlji ih ima toliko da ih sve možemo nabrojati na prste. Uglavnom se roba ove vrste može naći na buvljim pijacama i pijacama u gradu. Najpoznatije lokacije za kupovinu ove vrste robe su Kalenić pijaca u Beogradu, buvlja pijaca u Zemunu i Najlon pijaca u Novom Sadu. Po gradu možemo videti tek po neki zavučeni Second Hand Shop ili antikvarnicu, ali se one stalno zatvaraju i otvaraju na novim mestima ne bi li se izborili za mesto na tržištu.
Dok je u inostranstvu situacija drugačija u potpunosti, starinska roba se čuva u najkvalitetnijim uslovima i prodaje se po ceni većoj od nove.

Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 2 Gost(a)