Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
moj najdrazi cup... :)
U našim kućama se često može naći puno lepih, starih, upotrabljivih i nezamenjljivih predmeta. Neke koristimo stalno i ne bi ih se nikada odrekli. Primer je recimo - to što si napisao.
Meni je ostalo sačuvano puno stvari od baba i deda (roditelji nisu ništa otudjivali i bacali) i ja sada uživam koristeći svakodnevno predmete iz otprilike 1900-e.

Sve ovo pišem da bi naši ljudi počeli da se interesuju i istražuju šta imaju u kućama, a spada u pojam VINTAGE.
Ova reč nema doslovni prevod na srpski, već se može iskazati opisno.

Koristi se baš često u svim jezicima i treba znati šta se pod VINTAGE podrazumeva.
Značenje ove reči vezuje se za nešto što je starinski ali na neki način moderno i nikada neće izaći iz mode a upotrebljivo je i lepo (svevremensko). Kada je u pitanju odeća, obuća i aksesoari originalni komadi potiču čak iz sredine 20. veka. Ovakvi komadi se mogu pronaći u dobro poznatim Vintage marketima u kojima se pored modnih detalja prodaju i antikviteti (nameštaj i dekorativne stvari za kuću).
Radi pomoći ljudima kako da prepoznaju VINTAGE stvari u svojim kućama, stavljam ponovo koristan link :

http://www.ehow.co.uk/how_7443746_identi...words.html

Vintage marketi kod nas nisu nešto što često možemo videti u ulicama za kupovinu, u našoj zemlji ih ima toliko da ih sve možemo nabrojati na prste. Uglavnom se roba ove vrste može naći na buvljim pijacama i pijacama u gradu. Najpoznatije lokacije za kupovinu ove vrste robe su Kalenić pijaca u Beogradu, buvlja pijaca u Zemunu i Najlon pijaca u Novom Sadu. Po gradu možemo videti tek po neki zavučeni Second Hand Shop ili antikvarnicu, ali se one stalno zatvaraju i otvaraju na novim mestima ne bi li se izborili za mesto na tržištu.
Dok je u inostranstvu situacija drugačija u potpunosti, starinska roba se čuva u najkvalitetnijim uslovima i prodaje se po ceni većoj od nove.

Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Poruke U Ovoj Temi
moj najdrazi cup... :) - od bokilic - 07-12-2013, 03:55 PM
Odg: moj najdrazi cup... :) - od Timakumminus - 07-12-2013, 04:53 PM
Odg: moj najdrazi cup... :) - od bokilic - 07-12-2013, 05:16 PM
Odg: moj najdrazi cup... :) - od Timakumminus - 07-12-2013, 06:27 PM
vintage - od bili - 07-12-2013, 07:43 PM

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)