Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Minediver- 2 pulsni detektor sa diskriminacijom
[Slika: 124v409.jpg]

[Slika: s2r7g3.jpg]

Miner-2

Miner-2 ist ein Pulsdetektor  mit Diskriminator. Das System arbeitet isoliert vom Pulsteil  mit DC-Wandler.
Miner-2 arbeitet mit einer Akkuspannung von 21.6Volt. Der Peak kann max. 800 V betragen. Im Pulsteil befindet sich ein leistungsstarker IGBT.
Miner-2besitzt einen eigenen Prozessor für die Pulserzeugung und die Signalverarbeitung.
Der Diskriminator verarbeitet 8Knoten auf der Basis einer Gewichtung. Das bedeutet es funktioniert wie eine Waage. Links Ferromagnete Anteile - Rechts Edelmetalle. Je nach Anteil kippt die Waage rechts oder links. Es wird also auch ein Mix angezeigt.
Miner-2 gleicht sich beim Start automatisch ab. Es ist also lediglich der Kontrast und die Akkuspannung einzustellen.
Die Parameter lassen sich mit den Links/Rechts und den Auf/Ab Tasten ohne Menüaufruf ändern.
Im Menü lassen sich in 20 Programmen Parameterkombinationen abspeichern. Je nach Gelände ist also das entsprechende Programm möglich.
Die Funktionsvielfalt wird dann später im Handbuch dokumentiert. Das sollte jedoch niemand daran hindern sich selber einzuarbeiten. Für den Selbstbau liegen alle Informationen vor.

Technische Daten

Akkuspannung : Nicad/NiMH 21.6V/2Ah
Pulsleistung : 510W/yS
Betriebsstrom : 220-450mA
Display : 128x64 Pixel/Led
Tastatur : Folie 3x4 Tasten
Diskriminator : Ja
Eindringtiefe(28cm/Spule) : 210 cm
Eindringtiefe(50cm/Spule) : 280 cm
Eindringtiefe(100cm/Spule) : 320 cm

[Slika: 2ntck0p.jpg]

[Slika: ifzkfq.jpg]

miner-2.zip

http://www15.zippyshare.com/v/68861512/file.html
miner-2.pdf

http://www15.zippyshare.com/v/77943338/file.html

To je kompletna dokumentacija o ovome detektoru ima li neko iskustva sa njim?
Odgovori
Napravio sam ga ja sebi ali sam ga koristio ako se ne varam 2 ili 3 puta, cisto iz zezanja da ga isprobam. Veoma jak detektor i diskriminator mu nije toliko los, ustvari, nije to diskriminator vec pokazivac zeljeza i obojenih metala. Nemam zivaca da ga vadim iz podruma jer je i akumulator prazan, ali trebalo bi da napravim jedan kraci video kako radi. Mozda i uradim, vidjecemo.
Ne koristim ga jer je dosta tezak a u sume i ne idem bas pretjerano puno.
Odgovori
Evo dvije fotkice Smile
[Slika: 25a3eb8.jpg]
[Slika: 25u7kv6.jpg]
Odgovori
Mislim da je najskuplja komponenta  na ovom "detektoru" onaj kineski digitron.
Odgovori
Ovaj detektor bi trebalo dosta dobro da radi, barem tako kažu majstori.
Odgovori
(15-11-2012, 03:25 PM)konan link Piše:Mislim da je najskuplja komponenta  na ovom "detektoru" onaj kineski digitron.
Ne lupaj o necemu sto ne poznajes. Kineski digitron vjerovatno nazivas ovaj dio sa displejem a samo taj displej kosta oko 60 evrica. Pokusaj sastaviti ovaj detektor i ja ti poklonim jos jedan a da cijena bude u domenu kineskih digitrona. Ovakvog, kakvog ga vidite, bez dodatnih stvari tipa programera za atmelove mikrokontrolere itd, cijena mu je dostigla izmedju 600 i 700 Evra. U ovo ne uracunavam punjac za akumulator od nekih 24V ili koliko vec bijese jer sam njega dobio direktno od vlasnika tj idejnog tvorca ovog modela. Mogu ti jos jedno reci a to je, jaci je od GMP-a sa 27cm sondom jer je otkrio neke predmete sasvim jasno a da ih GMP nije mogao ni prinjusiti, usput, pokazao je da se radi o obojenom metalu. Ali, ne bih zelio sa tobom da komentarisem previse oko nekih stvari koje vjerovatno ne poznajes...uostalom, nisi se bolje pokazao ni na drugom polju gdje se determinisu pronadjeni predmeti Smile
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 5 Gost(a)