Prvo da pozdravim sve na sajtu,koji je odličan-svaka čast,ima svašta da se nauči i vidi.Novi sam član,u potrazi sam učestvovao više puta zasad neuspešno,ali nikad ne odustajem.U mom kraju ima odličnih,lokaliteta,priča,znakova poput Rajkove Pećine,jedan ću postaviti bilo je iskopavanja,po priči je
iskopan ćup iz zidina,mesto iskopavanja sam obeležio.Iskoristio sam slike jednom mog poznanika koji ih je fantastično oslikao pre snega pa ću podeliti sa vama tako da možete videti kako izgleda.
Postaviću dosta toga,ali dok neode sneg slike nemogu uslikati,opisaću-napisati o pričama i ono što sam lično video,možda neko zna od vas pa je pomoć dobrodošla na obostrano zadovoljstvo.Takodje po starim pričama je nedaleko od ovog turskog mosta je bila nabacana gomila turskih cigli usred šume,ispod njega je bio veliki kazan koji je navodno izvučen.
Teme: 9
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Dobrodosao na forum , pa kad mozes raskazi od te price za te mosteve :] na moj teren ima 9 ovakvi pa zanima me sta bi mogao da ima oko nih :] hvala
Zdravo praurija
Dobro nam dosao....da li si blizu nalaza praurija kod Majdanpeka? Ime ti je isto pa pretpostavljam da si odatle...Sto se tice mosta u jednom podatku se pominjalo da je u treci red kamena ostava ....ali o tom potom
Jos jednom dobrodosao ..pozdrav
Teme: 3
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Lepe slike.Cak i da nema nikakve ostave uvek je lepo videti ovako nesto.
kameni most u sred sume,zanimljivo.....
Baš tako most je usred šume Turci su ga napravili i koristili za transport vojske i ostalog prema Dunavu,mada se dosta izmenilo iz tog doba jer su sekači šuma sve uništili, dobro da je ostao čitav most
Teme: 6
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
pozdrav za prauriju i ostale koji su se prikljucili ovoj temi da pisem i ja nesto o ovom mostu ja sam pre 25 godina bio na ovom terenu i kontrolisao ga vrlo dedaljno metal detektorom i da kazem da tu nema nista samo jedan lep most koji se rusi i nestaje zahvaljujuci neznanju a ti si mozda i cuo ko je ro rusio ako neznas mogu i da ri kazem to je radjeno po prici na djuture bez aparata sto se kamare sa ciglom ima ih na dva mesta ja sam pronasao tu drugu kamaru i za to je vezana prica da je doticni iskopao kazan i to su samo price a prica pocinje opet od onog sto je srusio most jedino st je istina da je ispred mosta na oko 25 metara nadjeno ploca okrugla debljine oko 8cm od bakra to sam ja locirao sa antenama ali drugi je to iskopao itd reci sta te zanima pa da procaskamo analiziramo itd
Teme: 7
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Dali ste videli na kamenje/cigle od mosta na kamen rupa sirine kao flasu, ako je bila takva rupa...
Teme: 6
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
ja nisam obracao paznju na to jel ako neznas konkretno sra da trazis a ispitano vrlo dobro sa aparatima i to ne samo jednim