Teme: 6
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Ma poznajem Blagojev kamen nije problem ajd raspitacu se za ta korita e sad jos ako mozes da objasnis korita rece to su od kamena rucno pravljeni prrirodno ili sta se podrazumeva pod taj naziv ja smatram da sh to neka vrsta korita u kojoj se moze da se sakupi voda moze da bide veca mala dali su to ako je tonegde blizu vode u samu rekj ili sasvim negde u sumu ,,neznam kako da pitam i kako da trazim ajd molim te pojasni
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Debeli Lug se granici u nekom smislu sa.Blagojev kamen zvano Mendos dao mi jedan drugar da trazim i taj opis ali nisamnista saznao verovatno to je veoma star opis te cesme koja odavno ne postoji a mozda i sam naziv je bio za to vreme koji je takodje otisao u zaborav promenjeno je ime na vlaskom moglo bi da znaci Mendos maj in dos u prevodu negde u sumu
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Branko jesi li i ti iz ove okoline Majdanpek
Teme: 136
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Ne ja sam sa juga, mendos to nemoj da trazis sve otrovano...........
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Strasno necu onda ni da lokusam nego ajd malo opisi kakva zu ta korita da mogu da ih raspoznam
Teme: 136
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Od cesmu rimsku tu Mendos to je mesto preko puta je brdo tu je hajducki kladanac on sa sest kamenih korita gde su nekad konji pili vodu. Korita du do kladanac na brdo..
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Aha sznaci usko povezano sa mendos a mendos smo rekli da pripada Debelom lugu a takodje se spominje da pripada i Blagojevom kamenu posto rekoh da Debeli lug se granici sa Blagojevim kamenom onda tu treba traziti mada je sada to veoma veliko prostranstvo dali vise prema debelom lugu ili vise prema.Blagojevim kamenom to treba pronaci
Teme: 1
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Branko postoji nesto sto trazis za bl,kamen,Pozzz
Teme: 2
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Odakle sa Juga? Moj otac je sa Juga takodje a ja živim blizu blagojevog kamena? Mozemo li da se čujemo telefonom?