Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
zelengradsko
(03-03-2016, 10:16 PM)ivicacube link Piše: to je bigorljiva ploca  na desnu stranu su pare  oko 2.5-3 metra
Ja znam tačno gde je stajala ploča,na ta ploča su se palile sveče
(ko ima dokument treba da zna i zašto)
ispod ploče su izvadili 100 oka zlata(zna se i kakvi su bili zlatnici)
To je bilo negde oko 1950 godine.
Tamo na to mesto ima još zlata,potreban je pravi dokument,
zato šta nije blizu do ovoga znaka,i ne znamo u koji pravac da se traži.
Pa ako neko ima nešto nek se javi.
pozdrav
Odgovori
Ja imam opis...........
Odgovori
Ko ima sliku, vazi svaki dogovor.......
Odgovori
Branko mislim da niko nema slika,za to vreme mi nismo računali da bi imali potrebe od slike,ampak smo tražili ko ima dokument zato šta redko ko je imao
i metal detektor.Ta ploča je bila premeščena sigurno desetak puta,sve dok je neko nije uzeo i zazidao u svoju kuču.Mislim da mnogi članovi na forumu mogu da potvrde da je to istina.Ja nisam u Makedonija da bi poslikao ta ploča zato šta živim i radim več 10g u Slovenija.Ako neko hoče da poslika ta
ploča može i da je objavi za da bi videli svi članovi foruma za šta se radi.
Ja lično sam video ta ploča 1985g i me ja odveo jedan srariji čovek koji je imao 85g.On mi je ispričao ono čta je znao za ta ploča.Kada smo mi bili na to mjesto ploča je bila samo okrenuta i ispod izkopana velika rupa.Starac je rekao da to je neko uradio 1939g.Za one meštane šta su bili tamo blizu to mesto je bilo sveto mesto zato šta nije bila samo ploča bilo je i jedan veliki ktst isklesan od kamena,i oni su išli tamo za praznike i su palili sveče kako sveto mesto,zato je i ta ploče i ostala duže vremena sve dok je neko nije iskopao.Posle 1985g ja sam bio tamo još 3 puta i svaki put kada sam ičao ploča ja bila
vučena nizbrdo zato šta i samo to mjesto je strmovit teren,i zadnji put ploča je bija malte ne oko 500 metra daleko od pravoga mesta.Posle to sam slušao da je neko natovario na traktor i je odvukao doma.
Šta se tiče same ploče ona je bila od BIGOR(šuplivi i meki i lak kamen)inače takav kamen nema kod nas.

Ploča je bila velika kao jedan prosečan šovjek(čovečki boj)nije bilo crtano sa žlebove nego je bilo kako da kažem vajano(jedna polovina)
inače lik je bil:ceo čovek bez ruke,obučen u šinel-kao neki dugačak mantil-mantija i  imao preko grudi uktšteni redenici od metaka nešto slično kao šta imaju lovdžije,i zato mi smo ga zvali,znak( VOJNIK)Kolko smo mi mogli da doznamo nešto za to mesto i kolko je to tačno neznam,navodno treba da ima i još bogatstva samo da je dosta daleko od samoga znaka, te pare šta su bili ispod ploče su dokaz da je to pravo mesto.
Neznam kolko mogu da pomognem ako neko ima pravi dokument možda i može da se snađe,zato šta znam tačno mjesto gde ja stajala ta ploča.
Na forumu ima dosta članova što znaju ili su videli ta ploča pa bih ji zamolio da potvrde ovo šta sam ja izjavio,po mogučnosti da naslikaju ta ploča,mislim da ja ploča sada u ZLETOVO,ILI PA NEKA NEGIRAJU MOJU PRIČU AKO NEKO MISLI DA JA LAŽEM.
pozdrav PROBUS

Odgovori
Ja sam postavio mere ploče koliko je visoka ,široka, i debljina ploče postoji Zelengrad i na kukavici............neka se slika kod tog čoveka u dvorište što je odneo traktorom i postavite sliku i dobićete opis...pozdrav
Odgovori
Tacno je da je ploca prenesena u Zletovo i zazidana , ali covek ne daje da se slika , a ako neko ima zapis za to mesto bolje da ga postavi i ako neko zna tacno gde je bila zavrsice posao, daj da bar jedan zavrsi posao da znamo da postoje prave stvari na terenu i pravi papiri u ljudima.
Ovako samo se prepucavamo jedni znaju mesta drugi imaju papire i na kraju nista , ispada da niko nista ne zna i niko nema papire. svatite da tako se ne vrsi posao.
Ipak ja vise verujem onima koji idu na teren i postavljaju slike *ako znak stoji* nego onima koji kazu da imaju dokumente , ipak morate priznati da su znaci pravi a papiri nisu bas najbolji.
Odgovori
Branko:ako neko uspe da slika tu ploču ondačeš da se uveriš da je to tako,ako ne uspe kao šta kaže Osogovo da čovjek ne daje da se slika ja mislim da
ja bi uspeo zato šta imam dosta prijatelja tamo i uvjek se nadđe neko ko može.Ja ti ne tražim opise da mi daš gde je bogatstvo samo te uputujem da
ispod ploše je završeno,a dali postoji i nešto drugo neznam.Ako bi ja imao pravi dokument i da znam da postoji i druga količina (kao šta se govori da je mnogo veča od one što su našli)ne bi dao nikome da ide bez mene ,ako idemo zajedno onda je u redu.
Neznam Branko vi odakleste,ako budem išao za Makedonija za NOVU GODINU,ako ne sigurno ču da idem u AVGUST(2017)pa ajde da se dogovorimo dođi samnom bičeš moj gost,i sigurno čemo da vidimo ta ploča,i onda te vodim gde je bila i onda traži šta ti treba.
Oko ploče gde je stajala u razmaku od 100metara nema ništa a to smo proverili sa PULSTAR 2  detektor sa mala i sa velika sonda,+ OKM FUTURE 2005
tako da nismo našli ništa,ako imaš za nešto daleko od tega onda može a ako je u ta razdalja onda nema nikakva smisla da se ide za đabe.
pozdrav
Odgovori
Problem je u tome što čovek je sakat bez ruku i nogu i nema manti niti redenici bilo sto i tačnoje daje bilo 100 oke  ida se radi od 1000 oke to nije blizu  i kada staneš na ploču treba da vidiš udaljinu nećšto itd...pozdrav
Odgovori
Ne postoji drugi čovjek nacrtan na BIGOR,bar ne u Makedonija,za 1000oka i ja sam slušao i zato mislim da to nije tačno.
Kada staneš na ploču vidiš sve naokolo zato šta je stajala  na dosta visoko i pregledno mesto.
Odgovori
od ploca pa nadalje treba da se nadje skelet od ribe a radi se o grobnice H......
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)