Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PRAVI HAJDUCKI KLADANAC
ja sam naso kladenac sa drugim opisom,da li su u pitanju devet koraka od kladenca ili od bukve,i u kojem pravcu, posto je bukva na nekih pet metara iznad kladenca jedina u hrastovoj sumi
Odgovori
jedina buka u hrastovoj sumi???
Odgovori
Na toj lokaciji je jedina, to je i meni cudno,upitanju je juzna strana sume, na severnoj ih imas koliko hoces
Odgovori
cista buka je,nema hrasta...izvor je ispod buke
Odgovori
hajdućki kladanac ima gotovo u svakom mestu,jedini koji je unešen u karte nalazi se na čemerniku i oko njega nema mesta gde nije kopano,imam zapis za hajdučki kladanac treba da ima izdad kladanca uklesana raskloplena puška.
Odgovori
Pa nije samo na cemerniku unesen u karte..Samo na Selicevici imas dva ajducka unesena u kartu.Pa kod Soko banje i tako dalje..
Odgovori
Apis vojne topografske karte razmer 1:50.000 samo čemernik unešen,a raymer 1:25.000 ima unešenih kladanca podosta gotovo u svakom kraju po neki,provereno.
Odgovori
Pecko i kosac ako imate tacne podadke za hajducki kladenac malo fali do 100% da znam mesto ako nije odnela bujica poplava pre desetak godina ,molicu vas da me kontaktirate pp da bi reshili slucaj obostrane koristi,daleko mesto je da ne bih opet pogreshio ....
Pozdrav
Odgovori
gospodin  rimjanin za  hajducki  kladenac  trazis  stari  hrast (cer)
Odgovori
ne,buka je iznad i suma je bukova...
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 3 Gost(a)