Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaba
Zaba koja mrda napred-nazad kao na klackalici velicine 5m sa 3m. Na sredini ima krst. Trazi se brat sa opisom.
Odgovori
Samo ako je na staroj planini negde oko Babinog zuba i Midzora
Odgovori
DA. Zaba gleda u "Bolvan"-kamen iz pravca Jabuckog ravnista.
Odgovori
molder@ kad si video tu zabu poslednji put, u okolini toplog dola je jedna zaba odletela u vazduh
Odgovori
Da li je moguce da je na tom brdu (Bolvanu) neko gradiste. Da li ima neki znak na Bolvanu .Na putu od zabe do gradista treba da budu neki znakovi , na nekom kamenu i kod nekog izvora.
Odgovori
Zadnji put je vidjena prosle godine i nije bas u okolini Toplog Dola,ovo je otprilike mnogo blize Zaskovcima.Na zalost mnogi LEPI znaci su unisteni iz neznanja,bahatosti i nemoci da se ista uradi bez plana i opisa za odredjenu lokaciju,pa su tako nestala i svedocanstva o proslim vremenima,a time je i mogucnost nalaza svedena na minimum jer su takvi znaci uglavnom samo orjentir za nesto drugo...
Odgovori
Na Bolvanu je vrlo moguce da postoji Gradiste.Ja nisam izlazio na vrh da licno vidim,ali je to potvrdjeno iz vise izvora.Takodje na Bolvanu postoje odredjeni znaci...Na putu postoji izvor koji izvire iz stene,a od znakova je bila ili jos uvek postoji neka ptica uklesana na kamen (svraka ili vrana ).Postoji ogroman ZEC koji samo sto ne skoci kada se gleda iz daljine,nije klesan vec je u pitanju (ne)prirodna stena ili samotvorna.Namerno sam precutao znake kod samog Bolvana....Pozdrav,pa da protegnemo noge..
Odgovori
Dobro ,moguce je da su znakovi unisteni. Da li ispod gradista (Bolvana) ima , ili je bila,neka vodenica ciji je jedan zid bila prirodna stena . Na toj steni bi trebalo da se poznaju tragovi koje su ljudi nacinili.
Odgovori
U blizoj okolini nema reke koja bi terala vodenicu,pa nemam podatke o tome,mozda postoji tako nesto,ali ja ne znam.Pozdrav!
Odgovori
Pozdrav momci
Kamen zaba koji pominjete je na Babinom zubu.Treba mi ti znak plovka i tri plovceta.
Konjsla potkovica i stari put......
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 2 Gost(a)