Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
bele vode
ako se to trazi u okolimi pirota, i ako je ta bela voda lekovita i pored nje u reci izvire voda onda ja znam gde je...
Odgovori
(18-09-2013, 11:46 AM)aleksandarveliki link Piše:ima li neko neku pisaniju za bele vode

aleksandarveliki.Napisi koji je kraj ili mesto,selo.Ja znam jedno mesto po tom nazivu i u blizini ima znakova na kamenu,ali nemam pisanije o cemu se radi.
Odgovori
U ataru sela Jablanica, opstina  Boljevac ima mesto koje se zove Bele vode, ne radi se o potoku ili reci vec o terenu u planini pod tim nazivom.
Odgovori
(26-09-2013, 03:15 PM)relco link Piše:[quote author=aleksandarveliki link=topic=2690.msg22401#msg22401 date=1379497604]
ima li neko neku pisaniju za bele vode

aleksandarveliki.Napisi koji je kraj ili mesto,selo.Ja znam jedno mesto po tom nazivu i u blizini ima znakova na kamenu,ali nemam pisanije o cemu se radi.
[/quote]

selo devici,pridvorica
Odgovori
Zdravo
Evo plana za mesto bela voda i  kladenac se tako zove: Mesto Sesti Gabar ...mesto bela voda ..kada podjes starim putem za Sesti Gabar proci ces pored karaule i docices na mesto bela voda..poznaces da je to to mesto jer je samo tu bela zemlja i posle je nema... tu ima kladenac koji se tako i zove ...(ako li ne mozes da ga nadjes pitaj gde je bakreni kladenac on je tu na 250 koraka od bele vode i obrnuto ko nezna gde je bakreni neka nadje belu vodu) Idi nizvodno ..gde otice voda i na tacno 22 koraka ima mali kamen koliko u cedilo da stane na njega" malo krsle" iskovano ispod taj kamen ostava.....
Neka vam je sa srecom
Pozdrav
Odgovori
kosac hvala na informacijama
Odgovori
aleksandarveliki,bele vode ima i u okolini pirotskog kraja.Ima znak:desno "stopalo","kpnjska potkovica"i "strela",Sve uklesano na kamen.Neznam o cemu se radi.
Odgovori
relco ne mislis valjda na Kamenicu i Senokos.
Odgovori
Bele vode ima i na raskrsnici tzv Cepe ispod pl. veliki krs prema selu gornjanu...i tamo su neki strucnjaci nesto nalazili ali nemam pojma sta.
Odgovori
Nadjen je devojacki grob , a neznam u kom smisli strucnjaci ali jako lep izraz.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 2 Gost(a)