Mape koje imate o blagu popa Martina i ovde postavljate i nisu tako lose,s tim da su izgubile na znacenju,zbog toga sto ih citate naopako.Pecinu sa raznim preprekama i zlatnom zmijom koja udara u grudi i ubija takodje ste protumacili pogresno,a tome su pomogle i razne legende,o smrtnim slucajevima,ljudima koji su prezivjeli,ljudima koji su se zakleli na cutanje i jos mnogo njih a jedina istina o zmiji koja ubija udrcem u grudi je bila potpuno ne vezana za slucaj blaga iako se desila u toj okolini a pocela je od smrtnog slucaja malog decaka kojeg je smuk ugusio obuhvativsvi ga oko grudi,kad su ga nasli grudi su mu bile plave boje a kasnije su pronasli zmiju koju su ubili i pricvrstili za hrast koji je kasnije poprimio oblik krsta a po nekim pricama je zapravo bio u obliku krsta pa je zmija okacena na grane.Ulaz u pecinu se zna,ali svi kao prezaju od prepreka da udju,a u nasem narodu je strah oduvjek jedina prepreka koja postoji,a price i legende su samo locirale blago bas na to mjesto koje svojim pejzazom i gradjom luci tajnovitost,enigmu i misteriju.Sve price koje ste culi procitali i sakupili o blagu popa Martina sastavite u jednu i tek onda vidjecete da sve to ima smisla i tek onda cete naci moguce lokacije.ako nekog zanimaju neke ozbiljne informacije nek se javi,a i oni koji imaju neke zanimljivosti o blagu Atile nek pisu.
da jos nesto u mjestu gde sam rodjen je pronadjeno oko 20 kilograma zlata iz doba turske vladavine,zlato je bilo sakriveno u starom drvetu,a pronadjeno je tako sto se sekla suma i izvozila u sloveniju,a covek koji je slao drva je svako drvo koje je bilo suplje popunjavao kajlama i kasnije ih rezao i zamazivao blatom,tako da je zlato izaslo na vidjelo tek u sloveniji na pilani,a kasnije je nama vraceno 5 kilograma...tako da od malena istrazujem price o blagu
Gospdine Jadro,
bez da ikoga omalovazavam,licno mislim da ste u pravu.Ispade da carstva nisu nista drugo radila nego zbirala zlato i zakopavala u zemlju,a sve i jednu riznicu bas znao pop.Realno gledano,malo cudno.Tacno je da su sve drzave pravile riznice kad im dobro ide.Imate istorijske podatke da je Cezar uzeo blago koje je generacijama skupljano u Junoninom hramu(citaj drzavna riznica) zbirano tamo sa ciljem da se upotrebi samo ako Gali prodru ponovo u Italiju.Znaci cilj stvaranja riznica je da se u velikoj krizi za drzavu moze da angazuje sto veca placenjcka vojska koja ce da se bori za da drzava i dalje opstane.Sa obrazlozenjem da je pokorio Gale i da nema vise opasnosti od njih,Cezar je opljackao drzavnu riznicu da bi platio svoju vojsku za dalja osvajanja.Riznice su uvijek DOBRO obezbjedjene i jako duboko ukopane.I jos jedan podatak iz Cezarovih De bello galico,de bello civilis:kada su Rimljani dolazili do nekog utvrdjenog grada ili neprijateljskog utvrdjenja,prvo sto su radili je da neprijatelja opkole dubokim sancem,sirine minimum 4 metra i dubine minimum 2,5 metara.U taj sanac se stavljalo zasiljeno kolje za da ne moze vojska da prodje preko sanca.Sve je to fino i pametno izgleda na papiru,al kad se sjetim kolika je muka da iskopas zaklon za stojeci stav,e onda brate ne bi ti ja nikad volio da budem vojnik u takvoj vojsci.E sad ljudi zamislite koliko je to kubika zemlje da se iskicme.A sad isto tako zamislite kad jedinica takvih zivih rovokopaca dobije zadatak da kopa cijeli dan rupu u zemlji,mozes da zamislis kolko duboka rupa ce da bude.E sad isto tako zamislite da protekne od tada nekih 2000 godina,sa cime se dodatno natalozi jos neki metar zemlje,i poslije toga dodjemo mi gradska djeca koja znaju samo po cijeli dan da sjede na kompjuteru i uhvatimo se asova i krampa.E,iskopacemo mi to na 30 februar,sve te silne riznice.Pa ja sam cuo primjere grupa koje su poslije 10 metara kopanja BAGEROM u dubinu odustali.Ej,bato,umorili se od kopanja bagerom,pa ti sad kopaj riznice.Ajde,pozdrav svim kopacima riznica i puno vam srece u poslu
Teme: 7
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Postovanje g.Jadro,
cestitam Vam na zapazanju u vezi Popa i njegovih mapa.Vlada konfuzija...evo pogledajte na temi Ukleti grad ili grad pobede tamo gde se daje opis zapravo se mesa sa opisom koji je za Gostusu.
S postovanjem,
Vudi Alen