Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
koji je najbolji
(25-04-2014, 05:11 PM)GROTAGOLD link Piše: [quote author=relco link=topic=2595.msg33717#msg33717 date=1398428626]
Da hvale ga zato sto je skup ali on nije za nase terene.Dobar je tamo za australiju i kanadu.Sto je najvaznije nije najbolji jer takav ne postoji

Relco nije tacno da je dobar samo zato sto je skup ! Ako si radio sa njim reci utiske a ne pricaj napamet nesto sto nemas iskustva.
[/quote]

Grotagold.Ja nemam taj detektor i ne radim sa njim.Ima ga moj kolega i zajedno idemo na teren.Ali vidim sta moze raditi na terenu.Ako imas ti taj detektor,onda reci tvoje utiske o njemu.To je moje licno misljenje i ne osporavam i drugi sta misle
Odgovori
VIDIM DA I NEZNAS STA JE SVE PISANO PO FORUMU PA EVO PROCITAJ DONEKLE STA SAM JA PISAO A OD TADA JE PROSLO DOSTA VREMENA TAKO DA IMAM JOS ISKUSTAVA U RADU SA TIM DETEKTOROM.

http://www.skrivenoblago.com/index.php/t...227.0.html
Odgovori
Pozdrav grotagold.Nemoj da vices na mene(PISANO VELIKIM SLOVIMA).Moj komentar je dobronameran u vezi misljenja sto sam izneo za cenu i terene.Ja ne osporavam da nije dobar,vec je odlican za ono sto je namenjen.To je traganje za samorodnim zlatom velike cistoce i terene gde je minimalna ili nikakva mineralizacija i modus traganja bez diskriminacije.Procitao sam tvoje postove i sve sto si napomenuo i tvoja prepucavanja sa orbitom.Ja nisam takav tip coveka da to radim,nego da samo u razumnim razmenama misljenja dodjemo do sto vise konkretnih znanja.Video sam GP5000 i otvoren od strane dozvole mog kolege.Sve je unutra zaliveno,neznam iz kog razloga a i da nije taj detektor je nemoguce iskopirati.Jest da je malo tezi za ruku.Nije mi jasan tvoj komentar sta su to "nemagnetni materijali"na kojima si vrsio testove.Ipak i dalje tvrdim da nema najboljeg detektora.Po meni je vazno ako i sa slabijim detektorom naletis na "ostavu moneta"recimo.Kada sam rekao da nije za nase terene trebao sam preciznije reci da kod nas nema mnogo i znatno manje samorodnog zlata nego u kanadi i australiji.Tamo je na takvim terenima zemlja"posna"nema mnogo mineralizacije i na takvim terenima on dolazi do izrazaja.Zameram i to sto prilikom detekcije javlja mnogo razlicitih tonova u zavisnosti od mnogo cega,pa sticem utisak da covek treba najpre zavrsiti muzicku akademiju i sve ostalo da bi radio sa njim.Ja ti isto kao i drugi zelim uspeha u radu sa njim,ali kad naletis na neki srednje i jace mineralizovani teren tek onda ces u daljem radu sa njim videti i njegove mane i nedostatke.Nemoj se zavaraavati da je najbolji i da nema boljeg.Znaci realno i iskreno iznosim moje licno misljenje bez neke zle i nepostene namere.
Odgovori
(26-04-2014, 01:50 PM)relco link Piše: Pozdrav grotagold.Nemoj da vices na mene(PISANO VELIKIM SLOVIMA).Moj komentar je dobronameran u vezi misljenja sto sam izneo za cenu i terene.Ja ne osporavam da nije dobar,vec je odlican za ono sto je namenjen.To je traganje za samorodnim zlatom velike cistoce i terene gde je minimalna ili nikakva mineralizacija i modus traganja bez diskriminacije.Procitao sam tvoje postove i sve sto si napomenuo i tvoja prepucavanja sa orbitom.Ja nisam takav tip coveka da to radim,nego da samo u razumnim razmenama misljenja dodjemo do sto vise konkretnih znanja.Video sam GP5000 i otvoren od strane dozvole mog kolege.Sve je unutra zaliveno,neznam iz kog razloga a i da nije taj detektor je nemoguce iskopirati.Jest da je malo tezi za ruku.Nije mi jasan tvoj komentar sta su to "nemagnetni materijali"na kojima si vrsio testove.Ipak i dalje tvrdim da nema najboljeg detektora.Po meni je vazno ako i sa slabijim detektorom naletis na "ostavu moneta"recimo.Kada sam rekao da nije za nase terene trebao sam preciznije reci da kod nas nema mnogo i znatno manje samorodnog zlata nego u kanadi i australiji.Tamo je na takvim terenima zemlja"posna"nema mnogo mineralizacije i na takvim terenima on dolazi do izrazaja.Zameram i to sto prilikom detekcije javlja mnogo razlicitih tonova u zavisnosti od mnogo cega,pa sticem utisak da covek treba najpre zavrsiti muzicku akademiju i sve ostalo da bi radio sa njim.Ja ti isto kao i drugi zelim uspeha u radu sa njim,ali kad naletis na neki srednje i jace mineralizovani teren tek onda ces u daljem radu sa njim videti i njegove mane i nedostatke.Nemoj se zavaraavati da je najbolji i da nema boljeg.Znaci realno i iskreno iznosim moje licno misljenje bez neke zle i nepostene namere.

Kolega...ja nevicem i nisu velika slova za to namenjena  Big Grin a sto se tice ovih tvojih navoda da je namenjen za nemineralizovanu zemlju i takve terene. Sve si pobrkao...bez ljutnje. Bas suprotno - UPRAVO JE ISTI NAMENJEN BAS ZA TAKVE TERENE a sto se tice tvog kolege koji ga ima (usput ga je jos i otvorio  :Smile ) ocigledno da nije procitao upustvo za detektor i nezna da ga koristi. Neznam kompletnost tog aparata (vrsta i velicina sondi ) koje koristi , kao i koje postavke na aparatu ukljucuje za pretragu ali za terene na nasem podrucju NEMA TE MINERALIZACIJE KOJA CE DA MU SMETA. Sto naravno neznaci da su svi tereni takvi. Bas na Australijskom kontinentu mineralizacija je ubedljivo veca u odnosu na nase terene.
Sto se tice magnetnih i nemagnetnih metala , cudi me da ti to nije jasno. Svaki metal koji reaguje na magnet je magnetni metal a ostali su nemagnetni. A sto si primetio da aparat daje razlicite tonove..pa u tome i jeste poenta. Taj aparat i reaguje na metale i dubinu bas razlikom tih tonova. Nije to vrsta onih aparata...UKLJUCI I VOZI...  Big Grin
Moja preporuka za tvog prijatelja da koristi Mono sondu od 11" pa na vise ako zeli nesto dublje da nadje i da pre pocetka pretrage ide na auto serch pretragu kanala za rad a onda da uradi Ground balance pa tek onda da krene sa pretragom Postavke neka stavi na 1. Deep 2. SoilTimings SPECIJAL (coin relic ili sharp) 3. CoilRx MONO 4. Za Ground balance Tracking pa po zavrsetku balance prebaci na Fixed  Aparat pamte sve predhodne postavke pa ako nesto nije OK neka prebaci na Factory Presets da se vrati na fabricka podesavanja i tek onda neka postavi gore navedeno. Ako nema upustvo ja sam postavio za preuzimanje pa mu prosledi.
I jos jedna stvar za jos dublje predmete neka vol limit postavi izmedju 18-20 a ako nakon svih postavki nema nekih problema sa radom (znaci da je miran na terenu) slobodno moze da iskljuci ground balance i dobice znatno vecu osetljivost i dubinu.
Jos jedna moja preporuka je da koristi Mono Commander sondu od 18" i iznenadice se kavi ce rezultati biti.
AKO NISAM ODMOGAO ONDA SAM BAR NESTO POMOGAO  Wink 8)
Odgovori
Pozdrav grotagold.Zahvaljujem se na informaciji.Moj kolega bas koristi tu mono sondu od 11 inca.Za ostale neke da li ima nismo diskutovali.Ja znam da postoje: feromagnetni ,dijamagnetni i paramagnetni materijali.Za tvoje izlaganje nisam bas razumeo o cemu se radi o tim nemagnetnim materijalima.Prenecu kolegi ove tvoje informacije,on ima uputstvo na engleskom.Po raznim probama i testiranjima kad bude mogucnosti prenecu ovde zapazanja,
Odgovori
NIko ti to realno nece reci jer samim tim ugrozavas njega,cak ce ti pojedinci reci namerno pogresno
Odgovori
Ne vidim da postoji osnov da ti neko u vezi alata ne daje dobar savet ili te lose upucuje da bi te otklonio kao nekog ko "ugrožava njega" to bi bilo isto kao kada bi programeri lagali jedni druge i svoja iskustva zakrivljivali da bi umanjili konkurenciju, kazem programeri nije bitno mogu biti i mehanicari, inženjeri... Kuda bi ovaj svet išao da je to tako. A što se tiče našeg hobija pa nismo svi ovde na istom terenu široka nam Srbija, stoga ne opravdavam stav da bi mene/tebe kolega lagao u savetu za opremu.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 4 Gost(a)