Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kompletna samogradnja metal detektora
Nerazumem se mnogo ocu buducim citaocima da kazem,postavicu neke amaterske skromne seme i neka objasnjenja kako i sta treba raditi. Princip rada kalema u sondi metal detektora [Slika: cxacsa.jpg]
imamo dalje kuciste sonde [Slika: bhnuggetcoil1.jpg]
Sledeca vrlo bitna stvar je zastita sonde u vidu faradejevog kaveza,a u toj svrsi se koristi [glow=red,2,300]grafitni sprej[/glow] http://www.proelectronic.rs/SPREJ-GRAFIT...3-6427.htm
Sledeca bitna stvar je ilustracija delovanja jacih sondi vecih promera [Slika: PStartransmitphase99small.jpg]
Kod izrade kalema sonde,bitno je napraviti savrsen krug,mada ima sondi i drugih oblika [Slika: DSC07068.jpg]
Evo seme beat balance metal detector [Slika: beat_balance_metal_detector.jpg],imamo jos sema sa Atmel IC [Slika: atmel_metal_detector.jpg]
Odgovori
Majstore ovo ti je staro ko biblija,ti koliko se hvalis da znas nesto da napravis ja sam ocekivao malo vise maste od tebe.
Odgovori
Sve sto znam znaci moram da stavim na videlo da bi neki to lepo sklopio i uzo para,ne kazem da se ja reklamiram ima nas pun K....,ti ako se interesujes nadjes nesto bolje,ili idi na Fanzo.org tamo cete lepo docekaju.
Odgovori
Interesantno jos nisam video takav HIBRID od detektora... na slikama dole ima BFO, VLF i PI detektori... samo nije mi jasno zasto su nabaceni bez ikakvog reda i smisla ??? ???
Odgovori
A jel radi barem????
Odgovori
Može par pitanja?

Faradejv kavez, moraju li fensi sprejevi za to, može li kalem da se prosto obloži kuhinjskom folijom ili sl?

I koja je debljina žice potrebna za to? Imam kod kuće kotur 0.2mm lakirane žice, da li je to dovoljno debelo za izradu sonde?

I štap na kojem se sve to nalazi, pretpostavljam da ne smije biti metalnih djelova na štapu, jer bi značajno uvećalo induktivnost kalema uz sve te namotaje? Da li griješim?

Ako griješim, štaka bi bila savršena za montirati sve to Big Grin
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)