Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
prirodno ili uklesano ?
Pozdrav kolege, skoro sam naisao na ove "oznake", nisam siguran da li je uklesano ili ne.. U blizini je postojao stari izvor koji je odavno presusio, barem sam tako cuo od starijih ljudi..
Na prvoj slici se vidi krst i latinicno slovo F i taj znak je nekoliko metara od drugog znaka koji je na drugoj slici gde se vidi uklesana rupa u kamenu i levo pored nje rimsko 5..

Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)

Odgovori
Navedi zvano mesto
Odgovori
prva slika je uklesani znaci,druga prirodno.
Odgovori
(31-08-2013, 09:37 PM)mile link Piše: Navedi zvano mesto

Nisam siguran kako se zove mesto, ali se nalazi u planini iznad Jelasnicke klisure..
Odgovori
(01-09-2013, 02:41 PM)deka.grom1 link Piše: prva slika je uklesani znaci,druga prirodno.

Pozdrav kolega, i meni je tako izgledalo ali sam hteo da pitam za savet.. Druga slika gde se nalazi rupa u kamenu mi je bila zanimljiva jer se nalazi par metara od oznaka koje su na prvoj slici..
Odgovori
rimsko nalaziste
Odgovori
Postoji mogucnost da je neka rimska ostava u pitanju jer su u blizini ovih znakova pronalazeni ostaci grncarije..
Odgovori
Jelasnicka klisura je prekopana uzduz i popreko, ja ne verujem da je nesto ostalo, jos su i arheolozi dolazili sa instrumentima.  Sad
Odgovori
Ma jeste prekopana ali nadamo se da je nesto ostalo i za nas, ona narodna izreka lepo kaze: "nije kome je receno nego kome je sudjeno"
Tamo u klisuri su dosta oznake i unistene,kao npr. uklesani kondir, kuceca glava itd. i ta mesta sigurno nisu odradjena..
Odgovori
(12-09-2013, 10:37 PM)TRIBAL link Piše: Ma jeste prekopana ali nadamo se da je nesto ostalo i za nas, ona narodna izreka lepo kaze: "nije kome je receno nego kome je sudjeno"
Tamo u klisuri su dosta oznake i unistene,kao npr. uklesani kondir, kuceca glava itd. i ta mesta sigurno nisu odradjena..

i ko ima dobru opremu
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)