02-09-2013, 03:06 AM
Nije Martin,pcele su u pitanju
JOŠ JEDNA KOCKICA U MOZAIKU NA PUTU DO USPEHA
|
02-09-2013, 03:06 AM
Nije Martin,pcele su u pitanju
02-09-2013, 12:57 PM
ZA SVAKO POSTAVLJENO PITANJE SA MOJE STRANE JA ZNAM ODGOVOR. A SADA SE VEROVATNO PITAS ZAŠTO GA POSTAVLJAM A ZNAM ODGOVOR. PA PROSTO...PITANJA SU POSTAVLJENA SA NAMEROM EDUKACIJE ČLANOVA KOJIMA MANJKA ZNANJA I ISKUSTVA JER TAJ PREDMET NISU IMALI U ŠKOLI BILA ONA DRŽAVNA,PRIVATNA ILI ŽIVOTNA PA ETO ZGODNE PRILIKE DA NAUČE NEŠTO A DA LI ĆE STEČENO ZNANJE I PRIMENITI ZAVISI OD MNOGO OKOLNOSTI.
DVA NA OKO ISTA ŠRAFA U SKLOPU JEDNOG MEHANIZMA...JEDAN "PUKAO" A DRUGI NIJE . POD ISTIM OPTEREĆENJEM I POD ISTIM USLOVIMA EKSPLOATACIJE. ZAŠTO? Treba malo razmišljanja...zar ne...cenjeni kolega ? Nesto mi se čini da će dobiveni odgovor biti u stilu "Da se bolje zašrafe pčele da ne smetaju"
02-09-2013, 09:25 PM
@GROTAGOLD potice ljude na razgovor i razmislanje, sto je vrlo lekovito za forum.
03-09-2013, 10:08 PM
pa jos nema da pocastite, sta se desilo???/
04-09-2013, 10:42 AM
Umno ,cisto srce, sa verom u boga i snagom konja do uspeha .?
04-09-2013, 12:21 PM
(04-09-2013, 10:42 AM)Shema link Piše: Umno ,cisto srce, sa verom u boga i snagom konja do uspeha .?Pa kolega lepo je kad pokušavaš da "odgonetneš" neke stvari ovde postavljene ali ovaj bukvalni prevod slike "snagom konja" malo me je nasmejao i ne ljuti se zbog toga. Evo mala pomoć tek da usmerim one kojima je ova tematika slabo ili nije uopšte poznata. Verujući narod se generalno može podeliti na dve grupacije NA VERNIKE TRADICIONALISTE I PRAVE VERNIKE . Nažalost zbog poznatih okolnosti u našoj ne tako dalekoj prošlosti velika većina pripada onoj prvoj grupaciji misleći pri tom da su pravi vernici...kakva strašna zabluda !!! a neverujuće ovom prilikom neću niti da spominjem. Pravi vernici ulaze u bit same vere i pri tom spoznaju mnoge stvari koje su naoko drugima nevidljive i nepoznate. Tradicija ikonopisanja u našoj (a i u drugim) pravoslavnoj veri je da se svetkuju i mnogi Sveci koji su svojim cinjenjem kroz život ostali u sećanju kao neki koji su "činili čuda" ali ne oni sami po sebi već svojom čvrstom verom i kroz njih je Bog svojim dejstvom pokazivao svoje postojanje. Setite se primera Sv. Nikole uz koga se kao neodvojivi pridev uvek kaže "putnik"...da ne ulazim u konkretno objašnjenje ZAŠTO samo još da napomenem da se za mnoge Svetitelje uvek vezuje po nešto po čemu je Svetitelj prepoznatljiv i kome se u svojim molitvama obraćamo da nam bude pokrovitelj i prenosnik naših molitvi upućene Bogu. Da sada ja nebudem ovde duhovnik i da učim kako se Bogu treba moliti i šta od njega očekivati već samo da usmerim i kažem da kada nešto teško ide i kada se čini da je situacija bezizlazna i kada neretko dižemo ruke od svega to je znak da smo bili vrlo blizu rešenja ali u isti čas gordi i puni samopouzdanja nesetivši se pri tom da od nas ama baš ništa ne zavisi i u tom času se Boga i ne setismo , pa je sam Bog učinio da se odaljimo od rešenja i uspeha nebili se njega setili i ime njegovo prizvali. I da sublimiram gore napisano...treba uciti i shvatiti zašto se treba moliti Svetiteljima na način koji sam opisao i zašto se svakom svetitelju molimo za različite stvari po čemu je on "prepoznatljiv"..izmeđuostalog.
28-12-2013, 01:37 AM
zar nije sam bog reko da se trebamo osloboditi ovozemaljskih dragocenosti i da primimo duhovna bogatstva a eto nnas svakog dana na forumu pokusavajuci da nadjemo ovo zemaljske dragocenosti. paradoks
28-12-2013, 02:34 AM
Blizu si pravog odgovora i tumacenja kao vlas kose ali nisi shvatio sustinu. Nadam se da ces ubrzo jer zivot strasno brzo prolazi.
ZAR SE BOGU NE MOLIMO ZA PLATU NASU I HLEB NAS NASUSNI DAJ NAM DANAS.....A NA NJEMU JE DA DARUJE PO DELIMA NASIM U TOME JE RAZLIKA IZMEDJU TRAGACA I OTIMACA.
28-12-2013, 10:38 AM
"ZLATO CE SE DATI SAMO ONIMA KOJI IMAJU CISTU I OTVORENU MISAO I U CIJIM SRCIMA JE BOZIJA REC I ZAKON "
28-12-2013, 05:32 PM
Grota nam stalno postavlja neke zagonetke,pa ko je razumeo,razumeo ko ne naucice...evo ja iskreno ucim,polako.slazem se sa tim da treba sve kockice da se sloze,da svaki svetac ima svoju moc i svoju nadleznost.e sad bi ja zamolio Grotu da ako nije problem malo bolje pojasni o cemu se zapravo radi tu???drugo za ono da se daje blago samo onome ko je ciste i pravedne duse(tu je opet znak pitanja sta se pod tim bas podrazumeva)mislim da je praksa pokazala da nije bas tako,jer imam siguran primer coveka(da kazem idiota,koji po nicemu nije zasluzio,znaci jednom recju los covek poznat u okolini)koji je sigurno nasao!kako je to sad objasnjivo da se daje i tim ljudima?pozdrav
|
|
|