Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
GROZDANIN GROB
#1
Negde na nekom forumu sam pročitao opis za ovo mesto. Tamo se vodila polemika da li je ovo mesto odradjeno ili ne. Mene zanima dali neko ima ovaj opis tj. zanima me samo kako je izgledao kamen kojim je obeleženo to mesto ako to ima u pisaniji.
Odgovori
#2
Znam Cesel so 7 crti  i tuka e i samiot GROB  Ploca Golema e POZ
Odgovori
#3
Pozdrav Himovich! Hoćeš da kažeš da na kamenu koji obeležava grob ima češalj sa 7 crta? Ja sam čuo da treba da budu 4 krsta. U svakom slučaju svaka informacija je dobrodošla.
Odgovori
#4
Prven cesel  klesani su sedam crte  a GROB je drugo  ali tu je tu Grob samo mi reci jos nesto ako znas pisi poz
Odgovori
#5
Pozdrav Himovich! Ova lokacija za koju Ja znam identična je pisaniji koju sam negde čitao. Ima i veliko drvo ZAPIS tu, i ljudi koji žive u okolini to mesto zovu GROZDANIN GROB. Ima tu u okolini još lepih stvari.
Odgovori
#6
Dali je grob pokraj reke ako je to da idemo dajle da nismo u zabludi veliki pozdrav
Odgovori
#7
Tu nema neka velika reka ima neki potok-rečica u okolini
Odgovori
#8
samo iz dvorista te kuce koja je do grozdinog groba je moguce uci to smo sa domacinima pokusali pre skoro 20 godina ali nismo nista napravili  previswe je izlozeno pogledima drugih ljudi
Odgovori
#9
Pozdrav Strepnja! Svaka informacija je dobro došla ali ova lokacija o kojoj Ja pišem nema u blizini kuće ima relativno blizu nešto sasvim drugo i može se neometano raditi. Ja lično mislim da 95% mesta koje se spominju u pisanijama nisu tačna. Tako da mislim da i Grozdanin grob nije u Matejevcu nego na sasvim drugom mestu. Čak se i to drugo mesto gde se ovo nalazi zove na slovo M.
Odgovori
#10
opis za GROZDIN GROB
Onje u selo Matejevac Niska okolina,u selo pitaj kudeje dub drvo mnogo golemo pod njega ima krst malecak od bigurljiv kamen.Tamo na Petrovdan nose kolac 8 duse jasam tu zakopao,Grozdu i pare i to ovako:Kad otesmo pare od 9 pasa tosu karali ito svaki po 9 azne.Miga otesmo nas turci pojure a oni pobegose za pandiralo ja i sestra Grozda ostamo u Savine rovine.Grozda ode nju ubise turci aja je nosi i pare  do dud itu odkud sunce iskopa grob do sam dud i u grob pare nasipa a vrz nji Grozdu pusti i odozgr 5 peda kamen i vreo krec zazida a preko zid ubavo popuni sa busovi i podjo da trazim drustvo a mene sretose turci i mene zarobe i uzmumi dnevni beleznik i vide dasu pare u Grozdin grob.Oni neznaju kudeje i oni traze a mene drustvo oslobodi i ja ima kaza dasu planovi kod Turci i oni pobise turci i uzmu plan aja vise nikom ne kaza i oni znaju po ona a ja po ova nadji mesto pa nosi pare a Grozdi digni spomen alalti pare.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)