10-08-2013, 06:23 PM
Pa izgleda Himoviću da ima nekih koji bi te na silu naterali da im sve svoje tajne predas u ruke a ti da ides u penziju ;D
Оглас за добровољце
|
10-08-2013, 06:23 PM
Pa izgleda Himoviću da ima nekih koji bi te na silu naterali da im sve svoje tajne predas u ruke a ti da ides u penziju ;D
10-08-2013, 06:42 PM
POP martini legenda nikad ne probada sad cujem i uvek cujem Saban saolic Ako neko voli sa silom mora da cuje sabana kako peva poz
11-08-2013, 12:37 AM
Генерално гледано: Ако кренете на пут од 1000 миља и при томе обраћате пажњу на сваки лавеж, на циљ никада не можете стићи.
Али ако имате мало више времена, можете га искористити и за едукацију. Овако ствари стоје са Форумима: Тамо је Ваша приватна пошта. Добро, на овом Форуму Администрација не чита приватне поруке и слично, (види се из поруке коју је админ послао мени). Па неће ваљда човек да заобилази истину – таман посла. Елем, ако желите да видите да ли Вам било ко отвара пошту (то може бити и неко из провајдер службе, хакер, пријатељ), направи се скрипт који Вам шаље поруку на меил – чим било која апликација отвори Вашу пошту. Скрипт Вам неко уради или га скинете – на нету има готових који подржавају SMF. Пожељно је да имате што мање порука у сандучету како не би било гужве и како би евентуални нежељени гост лако могао да попамти (или сними) уписане податке. Наравно, у порукама оставите неке личне податке који нису много везани за реалност. Рацимо, као шаљете пријатељу број свог мобилног – а упишете број неке особе чији се број мобилног вероватно прати. Ја рецимо саветујем да се остави број нпр. од супруге неког службеника који има право на примену силе. Такође, упишете као своје лично име од неког лица које баш не воли да се било ко игра са његовим именом. Оваквом активношћу можете најпре добити податке о томе да ли ће Вам лична пошта бити читана, а евентуална злоупотреба тога навешће уљеза на врата на која баш и не воле да куцају. Понављам, то не важи за добронамерне и поуздане форуме попут овог. Такође, у едукативне сврхе мислим да је корисно прочитати и један овакав текст: http://www.zakopanoblago.com/forum/showthread.php?t=469 Сада мало и о «газдама» овог форума. Признајем да сам погрешио у процени да ћу бити искључен са форума. Вероватно сам задржан како бих (са још једним колегом чије се име помиње у карикатурама) послужио као инспирација за изражавање уметничких склоности модератора. Може и тако. Прва могућност за реакцију на такав потез може да буде да то предате адвокатској канцеларији а они надлежној институцији која процењује да ли се ради о намерним увредама или безазленој шали. Друга могућност (ако Вам се жури или не желите да трпите тортуру и ратујете са државном бирократијом) је да затражите да полуге судбине изравнају рачуне још у овој инкарнцији – може и без одлагања. Наравно, пожељна је джентлменска опомена - али није обавезна. Језик који сви насилници на планети разумеју је говор присиле. Он делује отрежњујуће и у Хирошими и у другим престоницама а и у људским усијаним главама. И нагони усијане главе на послушност, без обзира на то какве су мисли настањене у таквим лобањама. Наравно, да нити прва нити друга могућност није оптимална ако се има у виду да је некоме духовна храна омаловажавање било ког бића на планети. Много је продуктивније пустити биће да и даље срља; нездраве силе ће га све више наводити на још жешће прекршаје правила. Сподоба лагано улази у зачарани круг из кога нема велике гаранције да ће се икада ишчупати. Нарочито стога што га бића (која га инспиришу на недела) на крају «пусте низ воду». Али, немојте се плашити. Ово су само суморне и измишљене приче за застрашивање неваљале деце пред спавање. Заправо, боље да то схватите овако: Ја сам немоћан да изађем на крај са извесним добронамерним људима који се шале на мој рачун па онда у очају пишем све и свашта. Договорено, ја нећу више да пишем и онако је било превише. Надам се да је неко нешто научио (ако је ико читао). Али, ево и нове инспирације за читаву серију нових духовитих илустрација.
11-08-2013, 01:38 AM
NEPADA SNEG DA POKRIJE BREG....VEĆ DA SVAKA ZVERKA POKAŽE SVOJ TRAG.......ZATO SI OSTAVLJEN DA I DALJE PIŠEŠ I OPISUJEŠ SAMOGA SEBE PA NA UVID JAVNOSTI I ČLANOVIMA FORUMA DA PROCENE OVA TVOJA "EDUKATIVNA" UČENJA O RAZNIM HAKERSKIM AKTIVNOSTIMA I O POZNAVANJU PRISILE KAO METODE IZNUDE KORIŠĆENE PRE , SADA A I UBUDUĆE.
ADVOKATSKA KANCELARIJA NEĆE SASVIM SIGURNO DA SE BAVI TRIVIJALNOM ZLOUPOTREBOM SVETSKI ZAŠTIĆENOG IMENA "OSKAR" KAO NEOVLAŠĆENU ZLOUPOTREBU ISTOG ALI MOŽE DA SE BAVI NEKIM DRUGIM GORE POMENUTIM NAZNAKAMA INFORMATIVNOG I EDUKATIVNOG KARAKTERA I TO NE SAMO SA POMENUTOG "SAJTA" (nerekavši pri tom ko je autor istog) ? Možeš slobodno da nastaviš sa svojim pisanijama i uveseljavanjem cenjenog publikuma na ovom forumu , KOJA ĆE NAŽALOST JOŠ BITI U NEDOUMICI "ŠTA JE PISAC HTEO OVIM DA KAŽE" ? ? ? P.S. CENJENI KOLEGA "HIMOVIĆ" NIJE BIO POMENUT U NAVEDENOJ KARIKATURI VEĆ NEKO SA INICIJALIMA "P.M.Himović" ŠTO PRIZNAĆEŠ NIJE ISTO A ZAPRAVO UKAZUJE NA TOTALNU NEMOGUĆNOST OBRAĆANJA PAŽNJE NA SITNE DETALJE (a koji su elementarni za uspeh u ovom hobiju) I KOJI SU NAJVEROVATNIJI UZROK PROMAŠENE I JALOVE "ČETRDESETOGODIŠNJE AKTIVNOSTI"
11-08-2013, 01:43 AM
(11-08-2013, 12:37 AM)oscar link Piše:Генерално гледано: Ако кренете на пут од 1000 миља и при томе обраћате пажњу на сваки лавеж, на циљ никада не можете стићи. Poštovani, 1. Očigledna je Vaša namera da budete izbačeni sa foruma, niko na forum nedolazi i već u drugoj poruci navodi kako će biti izbačen sa foruma, po tome se vidi sa kakvom je namerom neko došao na forum. Nama jednostavno nije jasno zašto neko gubi sopstveno pa i naše vreme ispravljajući krive drine, i pišući neke veoma duge komentare pokušavajući time da ispadne pametniji od drugih. Ako smatrate da je ovo mesto za filozofiranje i gubljenje vremena onda ste pogrešili ovo je mesto za razmeni konkretnih informacija... 2. Gospodine Vi opet počinjete sa neistinama : " Добро, на овом Форуму Администрација не чита приватне поруке и слично, (види се из поруке коју је админ послао мени). Па неће ваљда човек да заобилази истину – таман посла. " Znači čovek ima očigledno nekih problema sam sa sobom ili je neviđeni lažov i jedno i drugo nije dobro tako da bih mu savetovao da potraži pomoć stručnih lica. Normalno je da Administrator nije poslao nikakvu poruku pomenutom članu, dok on tvrdi suprotno bez ikakvih dokaza, pošto je neviđeni stručnjak za računare mogao je da napravi screanshot te poruke i da pokaže svima kako je Administrator lažov... 3. Gospodin nema pojma o administraciji foruma, sve što je napisao oko privatnih poruka nema veze sa realnošću....
06-09-2013, 07:46 PM
Evo malo da i ja prokomentarisem.Oskar je postavio temu o sakupljanju neke druzine,verovatno kako sam shvatio za traganje i istrazivanje.A onda je diskusija otisla u nekom politickom prepucavanju i dokazivanju neceg sto nema veze sa postavljenom temom.Mislim da je to krajnje neozbiljno.Verujem da smo se ovde sakupili iz dobrih namera da bi nesto naucili jedni od drugih i razmenili licna iskustva.
07-09-2013, 12:44 PM
Pa RELCO tema je ostala i dalje aktuelna i kao sto vidis nije niti zakljucana niti obrisana. Ta "politicka prepucavanja" zapravo nisu bila politicka vec obicno sagledavanje na realnost zivota. Danasnja okupljanja i udruzivanja ne da nebi ostala nezapazena vec bi i te kako bila pracena i sumnjiva svima i svakome. Tacno je da treba zaista nesto preduzeti i boriti se protiv stranih uplitanja u "nase dvoriste" ali ako ta ista uplitanja budu jos i podrzana i blagosiljana od majke (macehe) nam drzave a svoju decu tera u zapecak i pod zrvanj sankcija svih mogucih vrsta nama preostaje da samo budemo nemi posmatraci ili....? ? ?
E to " ili " , je bilo predmet ove zapocete male rasprave. Kojim metodama se boriti protiv trenutne situacije ? Stvaranjem neke savremene Hajducije pa makar ona imala za cilj samo spasavanje davno sakrivenih vrednosti od pohare stranih "placenika i osvajaca" a neretko svesrdno podrzanih od domacih "izdajica" u cija postojanja smo imali i te kako uvid kroz nasu istoriju , je ipak veliki rizik koji sa sobom nosi i li moze da donese samo velike probleme ne samo "druzbenicima" vec i svim drugima sa dobrim namerama.Cudi me samo da kroz necije 40_to godisnje iskustvo neko nije to shvatio do sada a naprosto sam siguran da je isti bar jednom do sada bio prevaren od nekog ili nekih sa kojima je saradjivao. Ja licno vrlo dobro znam sta znaci saradnja sa osobama koji se "kunu u sopstvenu decu" ili te tapsu po ramenu. Danas nece ni da te u oci pogledaju a jedu nas zajednicki znoj. Razumeo sam ja savrseno postavljaca teme o cemu prica i koja je bila namera ali sam samo na jedan "dvosmislen vaspitni" nacin hteo da ukazem na nemogucnost i teskoce tog poduhvata. Za saku para DANAS SE NE SAMO DOZIVLJAVAJU NEPRIJATNOSTI VEC JE I GLAVA U OPSANOSTI. |
|
|