Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Оглас за добровољце
Ево да и ја кажем своје мишљење:

Ја тек од пре мање од месец дана на компјутеру посећујем Форуме који се баве овом тематиком. Немате потребе да верујете, али је врло једноставна  ствар да преко моје IP адресе то утврдите. У томе Вам може помоћи неко ко се мало дуже бави мрежама или Ваш провајдер.

"... Gospodine ja znam da se to radi na drugim forumima (dobio sam podatke od prevarenih članova) , prelistavaju se privatne poruke i chat, uzimaju brojevi telefona, e-mail adrese, ZAPRAVO JA PRETPOSTAVLJAM DA STE VI JEDAN OD NJIH, KOJI JE TO RADIO, sada verovatno posedujete podatke svih Vaših članova i možete ih zloupotrebiti po Vašoj volji a možda već i jeste.... "

О таквим пословима знам по томе што сам једно време радио софтвер за неке клијент-сервер апликације. Захтев наручиоца био је (између осталог) и да људи из Администрације не могу себи дати дозволу за приступ приватним порукама. Од мене је тражено, и тако је и урађено, да се приватним порукама може приступити тек по одлуци надлежног суда. Потом се обавештава "власник ницк-а", полиција узима кључ за дешифровање и дешифрује поруке са одређене IP адресе или одређени nick. Власник nick-а се званично обавештава да ли је пронађен компромитујући материјал. Администратори (и власници) се обавештавају једино ако су нека њихова права нарушена, и наравно, могу одштету затражити преко суда.

Даље, ја не видим чему избацивање људи са форума. Много ефикаснија метода, по мени, је ангжовање адвоката који би особу која врши инкриминисану радњу - ту спада и вређање- привео правди. Сада видим да овде постоје и судски извршитељи који ће наплатити штету и све се лагано доводи у ред.

Ваша претпоставка о пословима којима се бавим је криво усмерена. Не видим да је то исплатива работа. ("Time is..."). Мислим да се тиме баве доконе и ситне душе. Ја сам отворено рекао шта желим да урадим. Кад посвршавам своје послове и изрешавам све своје проблеме, радије ћу отићи код неке комшинице да трачамо о неким познатим особама или о политици -ако ми се баш не спава.

Што се тиче мог евентуалног Форума, он би био строго наменски и прорадиће само ако овде постојећи немају "ментлни капацитет да издрже намеру" и одраде неки посао око повезивања истомишљеника. Чини ми се да ми је на овом Форуму речено како ћу морати "дебело да нешто објашњавам" - ако се добро сећам, да не јурим по постовима. Све док сам са ове стране ограде ја не морам никоме ништа  да објашњавам. Тачније - нећу. Не толико из ината колико због оног "Time is...".
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Poruke U Ovoj Temi
Оглас за добровољце - od oscar - 10-08-2013, 12:03 AM
Odg: Оглас за добровољце - od grotagold - 10-08-2013, 01:21 AM
Odg: Оглас за добровољце - od oscar - 10-08-2013, 03:37 AM
Odg: Оглас за добровољце - od oscar - 10-08-2013, 09:31 AM
Odg: Оглас за добровољце - od oscar - 10-08-2013, 02:08 PM
Odg: Оглас за добровољце - od grotagold - 10-08-2013, 06:19 PM
Odg: Оглас за добровољце - od grotagold - 10-08-2013, 06:23 PM
Odg: Оглас за добровољце - od oscar - 11-08-2013, 12:37 AM
Odg: Оглас за добровољце - od grotagold - 11-08-2013, 01:38 AM