27-07-2013, 07:29 PM
Dali nekoj znae nesto vo vrska so German Planina?
German Planina
|
27-07-2013, 07:29 PM
Dali nekoj znae nesto vo vrska so German Planina?
27-07-2013, 10:01 PM
Sta te konkretno zanima za German Planinu.
28-07-2013, 11:21 PM
dobro poznajem taj teren sta bi moglo da se trazi tamo?
28-07-2013, 11:30 PM
Stom dobro poznajes taj teren onda treba da znas i za selo P'kliste u tom selu zanimlivo mesto je Pobijeni kamenja ako znas mesto mozemo da pricamo dalje.
29-07-2013, 12:28 AM
P'kliste je nize on ti trazi za visoki del od planina.
29-07-2013, 03:28 AM
jeste znam gde se nalaze tih pobijeni kamenje u P'kliste?
29-07-2013, 10:29 PM
Pobijeni kamenja navodno su postavljeni za orientaciju u prostoru za mestane jer tu veoma cesto se spusta gusta magla i ako znas teren onda znas i da tu se ukrstavaju vise puteva.Ono sto je zanimljivo za nas sport je da na to mesto je zakopano Englesko zlato(zlatne funte),Englezi su pomagali cetnike nocu iz avione sa padobrane supustili zlatni tovar ,cetnici su palili veliku vatru kako bi piloti ,pustili padobrani sa zlatni tovar.Al za ovo su doznali i partizani i tako nakon spustanje padobrana vodila se zestoka bitka,partizani su pobili cetnike i zakopali zlato kod pobijenih kamenja.Ako se raspitas i popricas sa starijim ljudima iz te okoline reci ce ti isto.Pre par godina jedna ekipa je skenirala teren i ovo drzi ,e sad dali su radili ili ne stvarno neznam ,ako nije rageno vredi da pokusas srecu .Toliko od mene.
30-07-2013, 01:05 AM
(29-07-2013, 10:29 PM)hpahia link Piše: Pobijeni kamenja navodno su postavljeni za orientaciju u prostoru za mestane jer tu veoma cesto se spusta gusta magla i ako znas teren onda znas i da tu se ukrstavaju vise puteva.Ono sto je zanimljivo za nas sport je da na to mesto je zakopano Englesko zlato(zlatne funte),Englezi su pomagali cetnike nocu iz avione sa padobrane supustili zlatni tovar ,cetnici su palili veliku vatru kako bi piloti ,pustili padobrani sa zlatni tovar.Al za ovo su doznali i partizani i tako nakon spustanje padobrana vodila se zestoka bitka,partizani su pobili cetnike i zakopali zlato kod pobijenih kamenja.Ako se raspitas i popricas sa starijim ljudima iz te okoline reci ce ti isto.Pre par godina jedna ekipa je skenirala teren i ovo drzi ,e sad dali su radili ili ne stvarno neznam ,ako nije rageno vredi da pokusas srecu .Toliko od mene. pre par dana sam bija tamo al nista nije radene sve si stoji kako sto je tada i sad. ali od tih pobijeni kamnje ima samo dva...
30-07-2013, 09:08 AM
Duskalo aj prati mi PP koj si t.e. od koj del na Palanka?
|
|
|