Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
GEOMANTIJA
Povodom teme koju je nedavno pod drugim nazivom otvorio član Jovanka Orleanka, i jednog od odgovora koji je dao Vudi Alen, a što je sve meni privremeno nedostupno, slobodan sam da započnem novu temu, a admin će već znati gde da je svrsta. Nadam se iskreno da ova tema nije izgubljena zbog već poznatih okolnosti.
Orleanka traži tumačenje nekih znakova, pa rado pojašnjavam. Na dnu stuba na njenoj na forumu objavljenoj slici, dakle skoro pri zemlji, uočio sam dva kompletna geomantijska simbola.  Najpre, RUBEUS. Upravo zbog ovog znaka Vudi Alen ima pravo kada kaže da je "upozoravajući". Čisto teoretski, jer je rubeus po svojoj prirodi jedan od nekoliko najlošijih geomantijskih znakova. Po suštini u najčvršćoj vezi je sa konfliktom, o čemu se obavezno mora voditi računa, potcenjivanja ne sme biti. Upoređenje : Vulkan koji eksplodira. Poruka : Promena je neminovna. Nema osećajnih rezonansi. Lokacija, pored ostalih, škrta i kamenita mesta, što je ovde slučaj, profesije, pored ostalih, osvajači, takođe pasuje. Jovanka, ovde se radi o blagu Ratnog vođe !   
Odgovori
Druga geomantijska figura na ovom kamenu stubu je LAETITIA. Bukvalni prevod : radost. Sublimuje i sreću, suštinski je uvek veoma povoljan znak. Poruka laeticije je "uspeh,blagostanje su tu, nemojte se bojati, imaćete vremena da to iskoristite i da uberete plodove". Dakle, jedan od najlepših simbola. To, međutim, još ne znači da je trijumf zagarantovan. Inače, ostali geomantijski znaci nisu kompletni na Orleankinoj slici. 
Odgovori
To su neke stvari koje su zauvek nestale sa foruma, molim Jovanku Orleanku da ih postavi ponovo....
Odgovori
Postovani forumasi,

drago mi je da vidim da sam Vam probudio interesovanje za Geomantiju,na koju sam od ranije ukazivao kod nekih lokacija.Ona je neophodna ne samo kao sistem Divinacije vec i kao resenje rebusa.Da bi neko pravilno tumacio Geomanteske figure treba da ima odgovarajuci Inicijaciju i Baraku,takodje treba se sagledati vise slika kroz vece otvaranje gde se slike medjusobno uporedjuju.

Kako me je gospodja Jovanka kontaktirala u vezi toga ja sam joj dao i neke smernice,medjutim izgleda da nije bila zadovoljna time i da se nije vise javljala.U svakom slucaju i Vama i njoj zelim sve najbolje.

S postovanjem,

Vudi Alen
Odgovori
Za kompletnu geomantijsku analizu treba pogledati više slika, a ne samo dva simbola koja sam uočio na slici koju je nedavno postavila u svojoj temi Jovanka Orleanka. Geomantija ima ukupno 16 simbola , ima i sličnosti sa Astrologijom koja barata sa manje, 12 znakova. Geomantija može dati odgovore na pitanja kao što su na primer : Da li je ovaj plan (mapa) dobar, ili Da li ću pronaći zlato ? Ima ambicija da obuhvati sve sfere života. Barata sa skoro 300.000 mogućih kombinacija. Samo jedna od njih na pitanje : Da li konkretno na ovom mestu ima skrivenog blaga ? odgovara sa DA !
Odgovori
Драги пријатељи!
Ово је веома, веома интригантна тема.
Али, авај! Ја ништа не знам о Геомантији.
Замолио бих наше чланове (Vudi Alen и branko77) да, ако су расположени, нешто конкретније напишу о Геомантији и литератури за коју они сматрају да је одговарајућа из ове области.
Унапред сам веома захвалан!
Поздрав!
Sneshko
Odgovori
Zamka u pecini sa kopljem koje se aktivira i gadja nepozvanog gosta u grudi ili glavu mucila je pred letnju sezonu forumasa nesto visljeg od proseka. Imao je ideju da kad krene u kanjon  Jerme povede niskog ortaka da bi doskocio metalnoj konstrukciji. Rekao je da ce u tom slucaju koplje prohujati iznad glave decaka pa ce put do skrivenog blaga biti otvoren i bezbedan.
Podsecam na nedavni post istrazivaca koji se obradovao kada je u pecini ugledao cup ukrasen mahovinom. Podigao je tesko grne, sklonio mahovinu, a onda, iznenadjen,  i kamenje iz cupa. Stigao je prekasno, neki srecniji i saljivi tragac bio je brzi. Razocaran i besan razbio je grncariju kao dete zvecku.
Cesta je nostalgija iskusnih koji nas obavestavaju da su na nekoj lokaciji koja trza bili pre 20,30 ili 40 godina. Nameravali su da je opet posete, sada imaju plodonosniju ideju. Da li su dragocenosti jos tamo ?
Da li na ovom mestu zaista ima skrivenog blaga ? Ako ima da nastavimo udarnicki rad, ako nema da ne gubimo uzalud vreme,energiju, sredstva. Na ova i slicna pitanja Geomantija moze dati precizan odgovor. Bas kao i na to da li ce neko poloziti vazan ispit, ozdraviti, biti uspesan u biznisu, ozeniti se, udati, imati decu, putovati na karneval u Rio,zaposliti se. Sve to samo uz jaku koncentraciju onog koji trazi odgovor, olovku i hartiju, i dobru analizu geomanta.
Odgovori
Geomantija potice od dve grcke reci, gea. zemlja, i manteia, pogadjanje. To je vestina pogadjanja koja se koristi da bi se vise saznalo o onome sto nas ceka. Nastala je u Persiji pre vise hiljada godina. Najpre kao *nauka na pesku*, kada su teme crtane na pesku,ili se bacali kamencici. Ima slicnosti sa Astrologijom i Ji Djingom, ali i bitne razlike, pa je u sustini disciplina sui generis. Geomant mora ozbiljno da radi, da poseduje dar predvidjanja, da pored logike koristi intuiciju, ne sme da pogresi u tumacenju.
Postupak je jasan,Pitanje-Odgovor. Pitanje mora biti precizno, pozitivno formulisano. Treba Da li cu se zaposliti,dobiti parnicu, obogatiti,ozeniti, a nikako negativno, Da li cu izgubiti spor, ostati siromasan,nezenja,nezaposlen. U takvim slucajevima, da li cu krahirati,riknuti,geomant uopste nece tumaciti,takodje nece analizirati ako je pitanje male vaznosti.
Pitalac se skoncentrise na pitanje i razmislja nekoliko minuta o svim bitnim stvarima vezanim za temu, na primer, o svom stavu, finansijama,zdravlju,porodici, problemima,sreci, prijateljima,ortacima, ko je kada i kako i gde ostavio blago,kako doci do  sokrovista,neprijateljima,itd. Istovremeno, dok razmislja o okolnostima predstojeceg dogadjaja o kome trazi odgovor, olovkom na  papiru pise tacke u tacno 16 redova da bi geomant mogao da formira simbole matematickim formulama.Prilikom upisivanja tacki pitaoca ne sme nista da ometa, ako zazvoni telefon,pocne galama,itd.prekida se proces. A onda ponovo krece, u tisini. Na kraju, dobice odgovor,svakako i kompletnu analizu,Saznace u kakvoj ce se atmosferi odvijati buduci dogadjaji,dobiti precizne savete koji stav da zauzme i kako da se opredeli prema onome sto ga veoma interesuje.
Odgovori
Geomantijskih figura ima 16, sastoje se iz tacaka,jedne ili dve, rasporedjenih na cetiri sprata. Nazivi simbola su latinski, Via (put),Populus (narod),Caput draconis (glava zmaja),Cauda draconis (rep zmaja),Puer (decak),Puella(devojka),Rubeus (crven),Albus (beo), Coniunctio(sastanak), Carcer (zatvor), Fortuna maior (velika sreca),Fortuna minor (mala sreca),Laetitia (radost),Tristitia (tuga)Acquisitio (dobitak),Amissio (gubitak).Pozitivne su Albus,Acquisitio,Puella, Coniunctio,Fortuna maior,Fortuna minor,Laetitia,Caput draconis, negativne Rubeus,Carcer,Tristitia,Puer,Amissio, Cauda draconis, neutralne Via,Populus,Ova klasifikacija je orijentaciona, u principu, u praksi se ne retko dogadja da povoljan znak bude nepovoljan, ili obrnuto.
Figure se rasporedjuju u 15 kuca,ima slicnosti sa Astrologijom,koja definise 12 kuca.Preostale tri geomantijske su Proslost,Buducnost i Sudija.Odlicno je ako su zadnje dve,Buducnost i Sudija sa pozitivnim znacima.
Odgovori
A PRACTICAL GUIDE TO GEOMANTIC DIVINATION naslov je knjige koju je ISRAEL REGARDIE objavio u Dalasu, Teksas, 1972.g. U Srbiji je prevedena kao PRORICANJE GEOMANTIJOM, izdanje IP ESOTHERIA, Beograd 2007.g. Evo i citata *GEOMANTIJA JE DIVINACIJSKI MEHANIZAM ZADIVLJUJUCE PRECIZNOSTI SA METODOM JEDNOSTAVNE ELEGANCIJE.
Knjigu LA GEOMANCIJA izdao je M.A.EDITIONS u PARIZU 1983.g. Kod nas su je objavile DECJE NOVINE,GORNJI MILANOVAC, 1987.g. Citat *Geomantijska tema je uzbudljiva igra ciji rezultati zacudjuju zbog otkrica do kojih se dolazi o svojoj buducnosti i o sebi samima*.
NIJE SACUVANA NI JEDNA KNJIGA IZ PROSLOSTI DO 15.VEKA. DANTE ALIGIJERI GEOMANTIJI POSVECUJE STIHOVE U *BOZANSTVENOJ KOMEDIJI*.ARAPI SU DALI GEOMANTIJI POLET,VESTINA SE POMINJE I U *PRICAMA IZ HILJADU JEDNE NOCI* .
NISU MI POZNATI NI GEOMANTI U PRAKSI,NI AUTORI NI KNJIGE U SRBIJI I OKRUZENJU,PA CAK NI MEDIJSKI TEKSTOVI.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 2 Gost(a)