Teme: 7
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Postovani g.Apis,
da li mozete da napisete kakve je bila prica oko Serbonovih kocija i da li se misli na Kralja(Boga) Serbona ili na Boginju Serbonu mozda?
Prvu pricu o zlatnim kocijama nalazimo kada je pocela da se istrazuje lokacija Viminacijum.Jedan naucnik je izmislio pricu u vezi kocije da bi stimulisao robijase da kopaju tu i kod Golubca.
S postovanjem,
Vudi Alen
Gospodine Vudi Ako se dobro secam rec je ne o kociji vec o dvokolici koje vuku konji a u njoj je Serbon.
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Postovanje g.Apis,
hvala na pojasnjenju.A da li se tu radi o Bogu Serbonu?Interesuje me prica ili legenda vezana za tu lokaciju.
Slicno je i sa mapom koja opisuje Sargovu mislim pecinu.Ja mislim da je tu greska jel je verovatno bilo Sargon,ali nisam uspeo da dodjem do price i legende ni za to mesto.
S postovanjem,
Vudi Alen
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Postovani g.Apise,
znam na sta ciljate,mada za to mesto nisam cuo.Odavno nisam bio tamo,oticicu da zapalim svece precima ako uspem da nadjem grobove ove godine.
S postovanjem,
Vudi Alen
Teme: 26
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
pošto ova tema nije aktivna malo duže da pojasnimokolega je spomenuo brdo između aleksinca i vakupa brdo se zove paniče i nalaženi su dosta hodnika kada su kopali temelje kuća štose tiče rutevca tamo nije presedijum pompei već zindan rimsko odmaralište za konje presedijum pompei trebalo da bude una srednjovekovnom gradu bolvan koji je podignut na temeljima presidijum pompei a on je bio sagrađen na staro slovenskom hramu posvećeno bogu vidu . štose tiče bolvana grad je bio namenjen kao glavni magacin soli koji je dolazio iz mađarske a što se tiče kočija treba da su dvokolice ali moje mišljenje da su kočije mnogo manje pozdrav kolege