gde u Srbiji postoji kupasta ili spicasta planina(koja se navodi u opisu da lici na planinu Atilinog mesta rodjenja) a da u tom kraju jedna reka se uliva u drugu?Sve sam Vam rekao u vezi ove teme,mada neverujem da ce iko pokusati ovaj veliki poduhvat.Mene licno neinteresuje iz vise razloga,a jedan je sama lokacija i prisustvo javnosti.
Пошто сам с територије Војводине,ово ми је историјски јако занимљиво.. Намеће се питање реке Тисе,постоје податци и о неколико мађарских покушаја пречешљавања корита реке јаким сонарима али од тога наравно није било никаквих резултата...Негде налазим и наводе да се можда налази у кориту Нишаве,код места Крупац... Време ће показати.
Postoje pisani dokumenti dajse atila lecio na lekovitom izvoru koji je u srbiji cak se navodi i ime izvora i znase daje tu i umro reka koja je skrenuta nije velika vremenom se reka sama pomerila a na mogili atile je nastalo lokalno groblje koje nije malo uokolini prilikom kopanja za temelje su nadjeni mozaici na vise smešta
Davno sam citao al sam zaboravio da pitam za misljenje ovde.
Predpostavljam da ste culi za brdo/humku "Kindja" u Kikindi za koje navodno tvde da je Atilin grob (po mom misljenju klasicna lovacka prica).
Pre par godina "neko " je navodno slucajno masinama razvalio/prekopao pola brda .
Da li neko uopste zna konkretno sta je to brdo u stvari ? Pozz