Ocena Teme:
  • 1 Glasov(a) - 3 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
atilin grob
Postovani forumasi,

gde u Srbiji postoji kupasta ili spicasta planina(koja se navodi u opisu da lici na planinu Atilinog mesta rodjenja) a da u tom kraju jedna reka se uliva u drugu?Sve sam Vam rekao u vezi ove teme,mada neverujem da ce iko pokusati ovaj veliki poduhvat.Mene licno neinteresuje iz vise razloga,a jedan je sama lokacija i prisustvo javnosti.

S postovanjem,

Vudi Alen
Odgovori
Пошто сам с територије Војводине,ово ми је историјски јако занимљиво.. Намеће се питање реке Тисе,постоје податци и о неколико мађарских покушаја пречешљавања корита реке јаким сонарима али од тога наравно није било никаквих резултата...Негде налазим и наводе да се можда налази у кориту Нишаве,код места Крупац... Време ће показати.
Odgovori
Postoje pisani dokumenti dajse atila lecio na lekovitom izvoru koji je u srbiji cak se navodi i ime izvora i znase daje tu i umro  reka koja je skrenuta nije velika vremenom se reka sama pomerila a na mogili atile je nastalo lokalno groblje koje nije malo uokolini prilikom kopanja za temelje su nadjeni mozaici na vise smešta
Odgovori
Kod tog mesta treba naci crkvu ili manastir koji na ulaz ima 5 ili 7 krsta nesecam se to su trazili nemci za vreme rata...
Odgovori
Ова слика је из часописа "Време" од пре Другог светског ратта. Спомиње се река Мура

Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)

Odgovori
Davno sam citao al sam zaboravio da pitam za misljenje ovde.
Predpostavljam da ste culi za brdo/humku "Kindja" u Kikindi za koje navodno tvde da je Atilin grob (po mom misljenju klasicna lovacka prica).
Pre par godina "neko " je navodno slucajno masinama razvalio/prekopao pola brda .
Da li neko uopste zna konkretno sta je to brdo u stvari ? Pozz
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)