Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
RIMSKI MUZEJ
GROTA,za moje iskrenosti i poznavanje lagume,pricace i uverice se oni koji budu usli i uverili se u sta su culi i videli ,zasada ne mozes potvrditI u moje istinitost i iskrenost.a za strucne spise, niko nikoga ne prisiljava da veruje u legende i mitove,ja cenim tvoje mislenje da si zabrinut za istinitost svih ovih prica,no ipak ne bi trebalo da negiras svakoga ko je nesto i napisao,a i zato je ovaj forum da popricamo i menjamo mislenja medju nas. ako imas bolje informacije IZVOLTE PA ILUSTRIRAJ I JA BIH TE POZDRAVIO bez razlike dali bi prihvatio tvoju pricu ili ne,no ne tvrdi za istinitost DOK TI NISI SE UVERIO
Odgovori
Sportist koga vleguvas niz hodnikot do zeleznata vrata dali moze da mi odgovoris kade se mrtvackite glavi klesani i kako se rasporedeni i kolku se.I koe od djudjinjata e najgolemo i kako se rasporedeni.
Odgovori
makedonecm,pogore objasniv deka glavite se vo drug vlez i minirani se uste pred mnogu godini,i seto toa e zetrupano,  hodnikot e sosem drug vlez po koj se doagja do zeleznata vrata,a za rasporedot na ostanatite elementi e dolga prikazna ,gi ima mnogu za raskazuvanje
Odgovori
jel neko cuo ili zna za usrani dol
Pozdrav
Odgovori
Sportist dali ti treba resenie za ovaa rabota .
Odgovori
Da kolege meni treba reshenje Wink
Hvala unapred
pozz
Odgovori
za sta ti treba resenje,objasni ljudima,sta imas,sta nudis
makedonecm,se ponudija stotici i do sega ne e iznajdeno resenie od duhovna zastita.ti sto nudis ?po sto si siguren deka ke go resis problemot
Odgovori
Dali neko ima predstVu gde se tacno nalazi ovaj muzej koji potice iz drugog veka ako se ne varam a osnovao ga jedan rimski doktor koji je bio konzul u jerusalimu.
Odgovori
laki kes,ne negiram da je iz drugog veka.no se nadovezujem da je na to mesto krajem treceg veka pogrebana jedna znacajna zena u istoriji hriscanstva (najverojatno iskoristila gotovo skroviste )i ona je dodala svoje sto je imala na istu gomilu.pa zato i mislim da ta dva naziva se ujedinjuju za isto mesto i lokalitet
Odgovori
Rimski muzej je nesto deseto....svi ste u velikoj zabludi...
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 9 Gost(a)