Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
osagovo
osagovo nadji kamen kao čamac ostava u čamac,....klesana palanza na kamen on je navaljen kao mala streja na visini čoveka sa krugovi tu ima broj 176 ostava ispod broja ispod krugova.... tu je i sindjir vodenica pred vodenicu ima širina kolko jedno gumno tu 2 kamikajedan do drugi na desnu stranu do voduna 5 koraka od kamena kopaj tu su pare to je osagova vodenica, tu ima posran dol u potok vodenica pored vodenicu štemovan koš za pčele pod koš opet ispod kamen čamac pod čamac na 3 stope ćeš nadješ kamen kamen sa krst pod njega ostava  tu je mnogo prolazno mesto kolko tri ciganska šatora tu ima kamen i u njega ostava ,os kamen na tri skoka na istok ostava.      ......... slana zuta bara tu ima retke buke ima 9 kamena pobijena vidu krst u srednji ostava.........
Odgovori
od sve ovo sto si napisao nema blage veze
Odgovori
ma ima veze nije da nema
Odgovori
Pozdrav Branko ,dali se radi o Gemije -camac plus zuta bara mi je poznato i mesto ima pecina pored pecine skara za meso i pored nje trpeza-sofra ,..nesto malo nanize je komitska pecina i komitsko oro igrilo.Dali treba da bude u blizini papratliva poljana ljiljanova poljana i kozji dol kozjo pasiste ,markova dupka ili furija ,velike ploce sa rupama u sredini i zvane soliste krma za stoke.

-
Odgovori
zdravo svima, ja sam nov na forumu iz makedonije
imam ideju, kako bi smo se bolje razumeli, oni ko neznaju dobro
da govore drug jezik neka pisu na svoj materni jezik, bez uvreda,
nista lose ne mislim, samo je tesko tumaciti sta ko hoce da kaze

Izvinjavam se unapred i hvala za razumevanje

poz
Odgovori
Ovo samo osogovo je sirok pojam, daj zvano mesto ako postoji
Odgovori
ГЕРМАН ПЛАНИНА ДЕЧКИ ГЕРМАН 100%
Odgovori
Pozdrav, Branko ovo mi izgleda kao poznato mesto OSAGOVO ,objasni malo onu "palanzu"
Odgovori
BrankoV dwj molim te ako oces razdeli tekst po mestima ovo si , bar meni se cini , uradio kao kafu tri u jedan sve na jedno mesto.
Odgovori
Ohooo od sultan tepe palanza so 176 kamen kako zelka pa podzidan zid i moma so jarec odis na drugata strana kaj sindzir vodenica pa se spustas na gemijata ili brodot si sobral nekolku dokumenti na eno mesto 
Za 176 palanzata e izrabitena stoi samo brojot a sindzir vodenica so dervisot i lisocki dupku ti stoinod drugata strana karsi sultan tepe
Pozdrav

Za zuta bara retki buki izrabotena uste 1956 godina i devet kamenja pobieni kako krst ja izraboti Mitovski Mite od selo Duracka Reka taka da pak kazuvam si sobral nekolku dokumenti i si gi stavil na edno mesto
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)