Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
nekoliko mesta
Tacno da nema dzabe ali ipak bi nama pocetnicima trebalo pomalo pomagati da udjemo u posao kako treba ili je mozda strah od buduce konkurencije jaca od svega.
Odgovori
Pa Rades...vidi ovako: Ja sam sa svojim pocecima poceo tako sto sam mnogo slusao , citao , razgledao terene i prirodu razmisljao na nacin kako razmisljaju oni sto imaju namere da negde nesto ostave a ne na nacin gde je ostavljeno. U ta davna vremena nije bilo kompjutera (bilo je ali ne za nas obicne smrtnike) tako da nisam mogao ni da ocekujem od nekog nepoznatog tamo negde iz dalekog sveta sa druge strane tastature i ekrana da mi ladno saopsti.."idi tu i tu i potrazi te i te znake i ima da se obogatis". Big Grin I ako je neko i nesto znao a da pri tom to nije odavno ocisceno i poharano , nije tek tako ispricao sve ko na tacni i to u prvom cugu i prvom poznanstvu. Trebalo je mnoooooogo vremena da prodje i mnogo vode da protekne pa da se covek malo otvori. Sta da se radi kada su nam nasi stari takvi bili i ostali...mozda tako i treba. 8) Jos uvek cuvam jednu malu sveskicu u koju sam zapisivao sva moja zapazanja i razne price , oznake sa terena i jos mnogo toga...i to traje evo punih 30 godina...eeeej pa to je dobro parce zivota..neko od vas tolko nema ni godina zivota..alo. Wink Ali ja licno nisam cicija po tom pitanju. Znam ja da je i meni neko nekad davao neka saznanja i upucivao gde da idem i sta da trazim pa zato i delim sta mogu i sta nije u mom polju dejstva jer ima mesta gde se verovatno vise necu nikada (znam za onu..nikad ne reci nikad) vratiti tamo i sto da ne podelim nekom ko je iz tih krajeva. Znaju mnogi sa ovog foruma koliko sam mesta podelio (sto na chat_u ..sto na PP) a mnogih vise ovde i nema ...neznam razlog i nezelim da znam.
I naravno da cu nastaviti tako i dalje ..a do kada...BOG ZNA ! ! ! ali moja namera je da na neki nacin uputim mlade i pocetnike u ovom hobiju da im to zaista bude hobi a ne pijaca gde se ode i kupi kilo dva necega i vrati kuci. To onda nije vise hobi vec cist interes danasnjih expres-instant zivotnih opcija , a iz mog i ne samo mog iskustva govorim i tvrdim da se u ovom hobiju tako nemoze i nema se uspeha...prosto i jednostavno receno . A zasto ?... pa odgovor se dobija sa zivotnim i terenskim iskustvom.
Odgovori
Pa kolega ja licno smatram da uspeha moze biti samo ako se udruze snage jer dosta toga je odradjeno a znaci su nestali to jest unisteni.Danas se većina tragača oslanja na jake masine kojih ima dosta i razlicitih cena,sto bi rekli za svaki dzep ali uspeh se nije promenio barem koliko sam ja upoznat malo se nalazi i sada kao i pre.
Sto se tice iskustva verujem da na forumu ima dosta iskusnih tragaca ja to sigurno nisam ali imam ortake koji se bave duzi period ovim hobijem cak i po 30 pa i 40 godina,ja licno sam u njemu  oko 20 god.
Moj moto je saradnja sa svakim dobronamernim tragacem i uvek cu pomagati kad budem mogao.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)