reko bi da nije hajducko i da lici na hriscanski krst iz rimskog doba e sada ptica je bila u to vreme jos iz paganskog doba i ima je dvosmislen znacaj...kao prvo nesto sto je sirilo neko seme a kao drugo nesto sto je islo prema nebu odnosno prema bogova....e sada kombinacija toga je moguce da je rimsko groblje da je nastalo jel je neko zrtvovan u ime hriscanstva odnosno zbog neke bitke. informacije sam preuzeo od sajta: http://www.uni-salzburg.at/pls/portal/do...013196.PDF tu imate objasnjenje za navedeni simbol.....samo prevedite da ne misli neko mlatim gluposti i ponavljam nisam arheolog nego je ovo moje privatno misljenje .......pozdrav.
hvala za sve ove informacije. sada sam jos vise zbunjen. ja sam mislio da mozda znak znaci da je to tacno mesto gde se nalaze pare posto ptica gleda u krst a sada vidim da to mozda nije to i da mora izgleda da se jos to kopa i prosiruje sto je zaje..no zbog mesta gde se nalazi i mozda neko naidje i eto problema. u svakom slucaju hvala
Dragane 777 , moras isterati stvar do kraja, nemoj da odustajes , neceg ima budi siguran . Oprez u svakom slucaju dok radis posto je dooooosta staro . Kolega TIMAKMMINUS je u pravu , ali moras se organizovati, pripremiti teren, ljude od poverenja i samo cepaj . Zelim ti srecu .
Nisam zeleo da te zbunim ali veruj mi ima neki znacaj e sada ta misterija cini ovaj hobi bas po tom pitanju primamljiv e sada bas kao sto si sam video ptica gleda u krst ima neki znacaj e sada zanimljivo bi bilo i znati od prilike i podneblje ne treba tacno mesto nego samo ono grubo jer mozda nesto konkretnije mogu i iz toga da ti kazem i da navedi mi u koj pravac se to sve desava istok,zapad,sever,jug jer i to ima znacaj ......
stari put za knjazevac sto ide preko izvor burdimo tijovca. inace za poziciju slike nisam siguran mislim da gleda u pravcu istok ili severoistoka.
sto bi znacilo da je ptica okrenuta ledjima prema jugu i gleda prema krstu na severu bas kao sto sam nacrtao.