Teme: 7
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
TRAZE SE DOKUMENTE ZA Kaludjerska cesma
Spored dosad doznano, stanuje zbor za mesto zvano Kaludjerska cesma, nalazi se u danasnju severo-istocnu Makedoniju, ima znace i sa sigurnost je lokalitet. Svako mislenje je dobrodoslo.
Teme: 28
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
kakvi zaci ima i dali imas slika pozz
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Ima solidni znaci i sliki, a ako imas dokument pisi od opisot ili planot, togas moze sliki da se pustat.
pa ,pisetesi na pp i nema sans da senedogovorito- ovako (a ako imas dokument pisi od opisot) pa (kakvi zaci ima i dali imas slika) nie nuzno za svi nas da razumemo sve oko vasa saradnja ... . am za sradnja niko i ni e pricao.. .
Teme: 136
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
kaludjerska česma je selo truparevo ili vrbovo pored česme je grob tu trazi mesto breg ima kamen visok on je viljuvest......
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Branko V taj opis nije za moje mesto, jer na ovo mesto nije breg, hvala ti na pokusaj za pomoc.
Teme: 18
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
kaj mene ima kalugerska cesma i ima isklesano bukva V i vo blizina ima crkva i manastir pozz
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Vasil kolku blizu se crkvata/manastirot, ima mnogu znaci!
I kaj mene ima kalugjerska češma a i mestoto se vika kalugjerica toa e vo severoistočna makedonija
Teme: 18
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
taa kalugerska cesma ili kalugerica se naoga vo atar na selo nemajnici i tamu ima stara krusa vo blizina na cesmata i do nea 3 stari groba ama tamu nema nisto toa e sve izorano kolega TRAKTOR