Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gde ste gresili?
Nisi mi ti totalni audsajder kolko se meni cini pocetnik ne barata odmah mikrokontrolerima , vec imam utisak da pokusavas da ovde nekog izmanipulises kako nista neznas  ;D a neki se i upecali cini mise ili su ti isti ti !
Odgovori
.. ma u ovome sam totalni pocetnik veruj mi. Samo izgleda da svi kriju osnovne stvari u radu PI detektora. Nigde da nadjem prave podatke ,  a muka mi je da ih trazim napamet, a nemam osciloskop.

Poz
Odgovori
(01-04-2013, 02:13 PM)Sinisa link Piše:.. ma u ovome sam totalni pocetnik veruj mi. Samo izgleda da svi kriju osnovne stvari u radu PI detektora. Nigde da nadjem prave podatke ,  a muka mi je da ih trazim napamet, a nemam osciloskop.

Poz

Sto kaze Orbit sad ni meni nisi jasan.Kako si mogao da menjas impulse i probas kad nemas osciloskop.Ne mogu da ukapiram.
Odgovori
Pa verovatno koristi viseobrtne trimere i sad ako okrene 44puta znaci 44ms ako okrene verovatno 33puta pa to su 33ms  ;D ;D ;D  covek je laik uvek se nadje poneki takav ! ;D ;D
Odgovori

Ne treba mi osciloskop, a mogu da kreiram impulse tacno kako ja hocu, programiranjem u asembleru, jer svaka instrukcija koju koristim zna se koliko tacno traje, i ja isporucim toliko impulsa koliko treba, ne treba mi za to osciloskop. Za ono za sta mi treba osciloskop je da vidim oblik impulsa na kalemu i onda znam kada da pocnem uzorkovanje. Prilicno sam siguran da su
mi impulsi onoliki koliko sam odredio, samo nisam siguran koje su vrednosti optimalne. Znam da sam negde "zalutao " a ne znam gde i zato ovaj naslov teme. Ako ste i vi imali neki slican problem pa resili ,  recite.
I osnovno pitanje: Da li je neko merio, zna, ili odredio koja su to vremena koja trebam ispostovati kod PI detektora?

-Vreme trajanja poslatog impulsa iz predajnika u mikroS. ?
-"Delay" tj. kasnjenje, kada trebam poceti uzorkovanje u prijemniku?
-Trajanje uzorkovanja u mikroS. ?
-Drugo uzorkovanje? Kada? (iako ga ja ovde ne koristim posto imam dva kalema).
Nalazio sam nekoliko oprecnih podataka : impuls 150uS, delay 36uS, uzorkovanje 50uS..... onda kod nekog drugog: impus 30uS, delay 8uS, uzorkovanje 30us....  ???
Zna li neko ove vrednosti za pojedine fabricke uredjaje , ili za one pravljene? Prekopao sam "Google" ali nista opipljivo ne nadjoh, mora da sam neki baksuz.

Poz.

Odgovori
Sinisa evo malo da ti pomognem.Ovde sam postavio u postu gde pise DBP201o.Ima cela knjiga o ovom detektoru,takodje prevod i opis ono sto pitas.Naravno da je ovo samo jedan od mnogih primera koji su izlozeni na forumu.
Odgovori

Hvala na pomoci, idem da vidim.

Za one kojima nije jasno sta trazim evo slike

Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)

Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 3 Gost(a)