30-06-2013, 09:41 PM
(30-06-2013, 04:58 PM)APIS link Piše: Uz duzno postovanje prema svima vama i vasem interesovanju za crkve i crkvista, zabrinut sam da otkrivanje njihovih lokacija cedovesti do njihovog skrnavljenja i unistenja.Ima li ijednog primera da je ijedna podzemna crkva ostala neoskrnavljena i da nije minirana u potrazi za blagom ili da nije namerno unistena da bi se zatro trag da su uopste i postojale u ovoj nasoj lepoj majci Srbiji ?Ko sto ranije u jednoj drugoj temi omenuh cuvajuci njih cuvamo i same sebe...Apise druže nisam tamo radio niti bih na bilo kom mestu gde znam da je bila crkva ili grob ali u okolini tih mesta sam radio i radiću jer ako gledamo realno kod mene u kraju ima bar 20 crkava celih,funkcionalnih i isto toliko možda i više crkvišta a tek groblja to je na svakih kilometar,ima i pojedinačnih grobova.E sad kad nebi radili u njihovoj blizini onda znači da nebi trebalo nigde da se dira.Uz dužno poštovanje prema veri i pokojnicima namerno skrnavljenje takvih objekata nije u redu ali slučajno,pa niko nezna šta je u zemlji.