Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Frekvencija rada detektora
Dobar dan svima.
Ne nazivam vas kolegama kako uglavnom svi cine jer ja ne mogu sebe svrstati u kolege sa vama jer tek polako ulazim u ovaj sport.
Totalni sam neznanac sto se tice detektora pa bih vas zamolio ako bi ste mogli da mi odgovorite na pitanje o frekvenciji na kojoj rade detektori.
Uglavnom ovi jeftiniji rade na nekoj od 6-8khz koliko sam primetio.
Moze li mi neko objasniti prednosti i mane vece u odnosu na manju frekvenciju? 
Ako nije problem napraviti razliku izmedju ove dve frekvencije (6-8khz i 16khz)
Hvala
Odgovori
Ukratko receno nize frekfencije su za krupnije i dublje predmete u zemlji a nize za sitnije i plice. Ostalo prepustam strucnjacima iz ove oblasti da objasne ostatak  Big Grin
Odgovori
(21-03-2013, 06:55 PM)grotagold link Piše:Ukratko receno nize frekfencije su za krupnije i dublje predmete u zemlji a nize za sitnije i plice. Ostalo prepustam strucnjacima iz ove oblasti da objasne ostatak  Big Grin
U oba slucaja ste rekli "nize" Smile
Odgovori
Da napravio sam malu gresku...ponavljam ...nize frekfencije su za vece i dublje predmete a vise za sitnije i plice predmete...toliko od mene. PS to vazi za VLF aparate..naravno  Wink Big Grin
Odgovori
Hvala na odgovoru Smile
Odgovori
Samo da dodam jos da detektori koji rade na visim frekvencijama su i vise nestabilni prema tlu.Drugim recima ako je frekvenca niza,zamlja manje smeta detektoru i obratno.Treba jos imati na umu da se ovde radi o frekvenciji predajnog oscilatora a ne o zvucnoj frekvenciji koja se javlja od detekcije cilja
Odgovori
A koliko sam ja citao, za detekciju zlata su pogodniji detektori koji rade na visim frekvencijama.
Da li je to tacno?
Odgovori
(22-03-2013, 01:58 PM)Speedy Gonzales link Piše:A koliko sam ja citao, za detekciju zlata su pogodniji detektori koji rade na visim frekvencijama.
Da li je to tacno?

Jeste to je tacno.Zbog samog sastava metala potrebna je visa frekvenca zbog brzeg odziva detekcije o prijemnom kalemu naprimer kod VLF detektora.
Odgovori
Zahvaljujem se na odgovorima, sad mi je dosta jasnije Smile
Odgovori
Sve ipak zavisi od tvojih afiniteta prema ovom hobiju...tj..sta zelis da trazis?
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)