Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vražja vodenica-Selo Koprivnica
selo koprivnica vrazja vodenica manastir sv jovan biljober i zlatousti
srna, konjska kopita, krstovi, sapa , vo isklesan, prepasan kamen
seprkov kladenac  lozica vodenicarska dve zmije sa upletenim repovima
Odgovori
Ima po tim planinama puno zlata. Prvo traži gde se sastavljaju potoci ima srna na kamenu iskovana.Spram crkvu na desnu stranu od istoka ima kamen neobičan tu u kamenu dva krsta.Spram drvo i spram crkve ima kladenac i stara kruška.Odande  uz reku udesnu stranu ima kamenje izgleda kao grobovi.preko reke dva kamena beli kao volovi .Na kamen iskovane i dve zmije drže se za repove, a glave su im dole okrenute.
Odgovori
Znam to mesto sa tim kamenjem a reke ima sa obe strane.slabo se snalazim ovde pa neznam o kom mestu pricas.
Odgovori
Koprivnica i okolina
Odgovori
radi se o seli koprivnici kugoistocna srbija mesto zvano vrazje vodenice i neka ti bude orjentir manastir
sv jovan biljober i zlatousti a ovo su svi znaci koji se traze po tom planu
Odgovori
ja znam o cemu pricas,poznajem taj teren dobro,znam gde je bio vo i gde je seprkov kladenac,srna je nema ,prepasan kamen je nedaleko od vola istocno,krstovi ima de oces,crkva je preko reke,vrazja vodenica ispod crkva ,dva kamena kao dva vola su na pravac od vola prema crkvi,samo veci deo znakova su unisteni,za dobar deo njih znam tacnu lokaciju ,zmije niko nije pronasao,ima nesto kao jazavac,ja nisam video ali nakon zetve planiram da izadjemo na teren da sve slikam.ako znate nesto konkretno javi te se ,ja sam za svaku postenu sapadnju.
Odgovori
tu amo 5 godina boraviliu sastav dva potoka ima srna iskovana,u manastirište.kladanac preko puta latinsko groblje...t.d.
Odgovori
to, poznajes teren ili samo opis,ima tu jos znakova, kod sastavce sam odavno naso ribu uz potok , nedaleko od nje na steni pet, sest isklesanih pruteva kao recke u tablic bez one popreko,jugoistocno od datle ima velika stena,sa isklesanim 4 stepenika, bukvalno moze da se po njima hoda,a na ravnoj strani stena je isklesana sa puno rupica razlicitih precnika,pored te stene se nalazi kamena stolica sa naslonom...i sve se to nalazi u krugu koji je prikazan u datom opisu(vrazja vodenica). ispod sastavce u potok su bili tri zbodjena kamena ,jos su tu negde, na jedan je isklesan krst ..... ispod njih je izvadjeno grne sa pare ,covek koji je cuvao stoku im je pokazao gde su i gledao kad su izvadili i to plitko odmah ispod kamen. nekoliko kilometara juzno od datle blizu kladenca ima isklesana saka sa spojena dva prsta, a takoda moze bukvalno  da se stavi saka u otisak. ...........  ako imate nesto za ovaj reon kazi te.....
Odgovori
ima li nest za vodenicarsko kolo, znak velicine dna OD PIVSKE FLASE , znak dobro sakriven, ispod stene i vrlo nepristupacno i blizu njega iznad ima isklesan krst i sve je to u blizini vrazje vodenice?
Odgovori
Manastir Biljober i Zlatoust
Seprikov kamen
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 4 Gost(a)