Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rupa na obali potoka
Zdravo svima,
kao Dete sam hteo kod nas u Sumadiji se igrati sa Drugarom u Sumi u blizini moje Babe i Dede na Selu. Ima jedan stari Putic preko Livade koji vodi u Sumu, i odmah kada se u Sumu udje protice jedan mali Potocic. U medjuvremenu sam i saznao da je u blizini odmah i izvor. Potocic ima veoma malo Vode, i sa strane na mahovini smo uvek vidjali redovno dazdevnjake. Obale su veoma strme skoro 90°, i visoke oko 2m, sirine oko 60-70cm. Mora se preskociti preko Potoka da bi se dalje islo u Sumu, i kada se okrene prema Potoku tek se ondah vidi u Obali jedna Rupa velicine da moze odrasli Covek da se skupljen sakrije u nju. Misleli smo prvo da je od neke Zivotinje, a li niti ima dlaka u njoj, niti Slame ili Lisca.
Uvek me je kopkalo od cega moze ta rupa biti, a li u medjuvremenu kada pomislim da u nasem kraju je bilo puno Hajduka, pada mi svasta na pamet.
Da  li je ko vidjao slicno, i od cega bi to moglo biti. Naravno da puno prica kruze o Hajducima i Cetnicima koji su u nasem kraju zakopavali svasta, a li nista napismeno ne postoji o tome.
Zahvalan sam u napred za svaku pomoc.

Poz. Vlado

Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)

Odgovori
Mozda je ta rupa nekada bila puna i zatvorena ali eto sada je otvorena i prazna Big Grin Nebi bilo lose da malo detaljnije pregledas uz i niz potok , kao i drugu obalu preko puta. Mozda na obali ima jos neki specifican objekat kao orjentir (eventualno neko dugotrajno i staro drvo) ili neki specifican kamen. Kakve je strukture ta obala...stenovita , sljunkovita , mesana ili zemljana?.....sve to moze da pomogne u nekom istrazivanju.Spomenuo si da ima i izvor. Koliko je udaljen izvor od te obale? Na kraju krajeva najbolje bi bilo da napravis neku fotografiju i da postavis pa bi se mozda i eventualno mogao naci i primetiti od nekog uverziranog profesionalca nekakva specificnost terena ili sta vec....ovako na osnovu skice nista sa sigurnoscu se nemoze reci. POZZ
Odgovori
(04-03-2013, 10:26 PM)grotagold link Piše:Mozda je ta rupa nekada bila puna i zatvorena ali eto sada je otvorena i prazna Big Grin Nebi bilo lose da malo detaljnije pregledas uz i niz potok , kao i drugu obalu preko puta. Mozda na obali ima jos neki specifican objekat kao orjentir (eventualno neko dugotrajno i staro drvo) ili neki specifican kamen. Kakve je strukture ta obala...stenovita , sljunkovita , mesana ili zemljana?.....sve to moze da pomogne u nekom istrazivanju.Spomenuo si da ima i izvor. Koliko je udaljen izvor od te obale? Na kraju krajeva najbolje bi bilo da napravis neku fotografiju i da postavis pa bi se mozda i eventualno mogao naci i primetiti od nekog uverziranog profesionalca nekakva specificnost terena ili sta vec....ovako na osnovu skice nista sa sigurnoscu se nemoze reci. POZZ

Pozdrav,
Slike nemam o tome, idem u Julu na to mesto pa mogu slikati okolinu.
Obala je zemljana ili ilo, ne znam vise tacno. U okolini je sve staro Drvece, i Izvor nema 50 metara od tog mesta. Taj Potocic se nedaleko od tog mesta sastavlja sa jos dva potoka. To je sve sto do sada sam mogao da pronadjem i vidim.

Pozdrav
Odgovori
Pa ako je zemljana onda je velika verovatnoca da je vremenom usled dejstva vode koja je nekim svojim poroznim tokom na obali u svom slivanju nakvasila zemlju i ona se naprosto sama od sebe obrusila i tako ostala rupa....ali sve je moguce. Premda izvor nije daleko mogao bi da bude eventualna polazna tacka ali bez pregleda terena sa sigurnoscu se nemoze nista reci. Sto se tice drveca (kao sto kazes ima dosta starih) sve zavisi koje su vrste u pitanju ?..pa koliko su stara..na osnovu godova i sl....slikaj pa cemo nesto biti konkretniji.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 2 Gost(a)