24-02-2013, 01:53 AM
mesto gde je izlazila voda....
Anticki lokalitet na Suvoj Planini
|
24-02-2013, 01:53 AM
mesto gde je izlazila voda....
24-02-2013, 01:57 AM
Ovo je kameni sablon gde se pripremljena ruda topila , odnosno izlivao poluproizvod , a kad ima toga na terenu znaci da je u blizini negde rudnik , tako ja citam tragove civilizacija , Germanicus
24-02-2013, 06:52 AM
Moguce, ja sam dao komentar na osnovu slike, ti si ipak bio tamo...pogledaj da li ima SLJAKE-ZGURE, ako ima, onda je to to...kanal se lepo vidi...a za rudnik...o tome drugi put...
Tu u blizini MORA da ima neko UTVRDJENJE... Anunaki
24-02-2013, 09:47 AM
Ima i utvrdjenje , otprilike da su sve imperije bile na njemu a zadnji tragovi su iz naseg srednjeg veka , zanimljivo mesto
24-02-2013, 04:29 PM
Traziti TUNEL koji povezuje utvrdjenje i ovaj lokalitet...ako znate kako.. :
24-02-2013, 04:40 PM
Meni je to dobro poznato ali ovo ovde nije moje mesto , radila druga ekipa , ako su naboli mesto onda su dobro prosli , nisam bio od datuma sa slike pa me je bas interesovalo stanje trenutno , cestitam im na uspehu ako su odradili posao do kraja , ako nisu vise srece sledecom prilikom , ako neko ima nesto novijeg datuma o ovom mestu nek prilozi koju fotku , Germanicus
25-02-2013, 06:37 PM
(23-02-2013, 11:01 PM)Germanicus link Piše:Pozdrav Tribal Izvinjavam se sto malo kasnim sa odgovorom, bili su u pitanju manji tehnicki problemi, sto se tice ovog lokaliteta, nemam neka saznanja o njemu, nisam cak ni znao da ovako nesto postoji kod nas, kao i velika vecina drugih tragaca.. Stil gradnje je vrhunski, nema sumnje da ga je podigla mocna civilizacija, ali kroz rad na terenu na njemu i oko njega bi se to vrlo brzo dokazalo.. Kao sto ste vec negde spomenuli da se mozda radi i o Filipu II Makedonskom, vrlo je moguce kad se ima u vidu da je njegov grad Damastion i cuveni rudnici srebra nalaze na ne tako dalekoj razdaljini malo juznije prema Vranju.. Sto se tice ekipe koja je radila na njemu, sumnjam da su ista odradili, jer da su imali pre svega dobru tehniku i uredjaje nebi razbijali i minirali onakve kamene blokove i unistavali ovakav extra lokalitet i pravili bicepse bez potrebe Ovde treba udruzenim snagama i mocnom tehnikom procesljati teren, naravno sa grupom koja je tamo radila ili jos uvek radi, kao sto rece dr.marsovac, ovde treba majstor koji ce sve to da proveri za 30 min. i mozda tada budu i bili neki rezultati.. Pozdrav..
25-02-2013, 10:35 PM
ZA SUVA PLANINA IMA DOSTA KOMENTARI TAMU TACNO IMA I TUNEL SAMO KASDETE TUNELOT TREBA LI DA IMA ZNACI KLESANI A NE SAMO TUNEL STO ZNACI IMA TACNO TAMU EDEN NEKA KASE KOJ ZNAK E TAMU JAS DVE KE KASAM POP MATRIN HIMOVIC I LEGENDA POZ
26-02-2013, 05:52 AM
Pozdrav za Tribala i Himovicha , kao i za sve ostale ucesnike ovog foruma
Pre svega da se zahvalim vasoj lepoj poseti i zanimljivim komentarima , kad sam postavio onu sliku gde se topila ruda po meni je bilo veoma znacajno mesto , ima par utvrdjenja , topionica znaci da negde postoji rudnik , vidim iz komentara da gospodin Himovich ima interesovanja za mesto jer raspolaze sa pretpostavljam nekom kartom i oznakama , nama kao ekipi to nije trebalo jer raspolazemo sa solidnom tehnikom i zahvaljujuci timskom radu nasli smo i taj rudnik , evo slike dole
26-02-2013, 06:05 AM
Tako brate, svaka cast...
|
|
|