Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Isus na gradilistu
Pre 6-7 godina sam radio kao pomocni radnik na jednom gradilistu jedne stambene zgrade.I jednom nam doneli sljunak i ja sam primetio da ima neki veci komad u hrpi.Pokupio i poneo kuci.Bio je to jedan kip izlivenog Isusa od metala,sa nekog starog krsta,fale mu  noge i ruke duzina ili visina kako da kazem je oko 30cm.Nisam ga puno cistio,dosta je rdjav ceo,nego zanimljivo je to sto na grudima sa leve strane ima rdju druge boje i u obliku srca.

Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)

Odgovori
Lep nema sta. To bi valjalo da odneses do neke crkve ili muzeja eventualno da pogledaju o kom periodu je rec. Ja bi tako pokusao. Ovde smo malo nemocni, jer drugacije izgleda uzivo. Ovako na slici mi deluje kao gipsani rad, a eto metal je u pitanju.
Odgovori
Da metal je,zato lici na gips,sto ga nisam hteo puno cistit,da ne povredim srce.A srce nije kao oguljen deo,nego je izbocenije.Iza ima navoj ka od sarafa,tako je bio montiran na krst.Ne smem nositi u crkvu ni u muzej,da mi ne uzmu,a mozda budem na tv-u ili u novinama,zbog pojave srca. Smile
Odgovori
(04-02-2013, 11:36 AM)Indian86 link Piše:Da metal je,zato lici na gips,sto ga nisam hteo puno cistit,da ne povredim srce.A srce nije kao oguljen deo,nego je izbocenije.Iza ima navoj ka od sarafa,tako je bio montiran na krst.Ne smem nositi u crkvu ni u muzej,da mi ne uzmu,a mozda budem na tv-u ili u novinama,zbog pojave srca. Smile

Ma nece ga niko uzeti veruj mi, a ce izadjes na televizor sigurno. ;D
Odgovori
;D
Odgovori
Postoje razlike kako pravoslavci i katolici predstavljaju Dzizusa. Ovaj ti je katolicki.
Mislim da bi lepse stajao na drvenom krstu, nego na metalnoj ploci. Smile
Odgovori
O tome sam i ja razmisljao,da uzmem neka stara raspala drva i napravim krst,da bude u istom fazonu.A inace nije metal pozadina nego drvena ploca,samo sto je crne boje. Smile
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)