Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Verovatnoca da se napune dzepovi
Taccno je da volim da prezentiram neopisive fragmente iz zzivota ccudesnih ljudi koje sam imao srecu da tu i tamo sretnem u pustolovinama koje nisu imale uprkos naporima i odricanjima skoro nikakve ssanse na hepiend.Slozzicess se da su nassi istomissljenici po pitanju skrivenih stvari posebnog kova,rekao bih *sui generis*,to je koloritna galerija likova,nisu to *vandali*.Ali,u pravu je Administrator koji je nessto ranije u nekoj drugoj temi  primetio da ne treba messati babe i zzabe,vec otvoriti novu temu o nezaboravnim,legendarnim tragaccima.Planiram da je uskoro otvorim,ili se ukljuccim ako to neko drugi uradi.Inacce,izvinjavam se za  neoprezno i neprimereno upotrebljeni izraz o *ceranju*,mislio sam samo o nastavku diskusije ako postoje razliccita vidjenja dogadjaja.A ssto se poenti ticce,mislim da su obavezne.Nobelovci su ih koristili,Markes na kraju svakog teksta,a Singer ccak na kraju svakog pasusa!
Odgovori
Mozda nas drugar 77 pokusava da nam kaze da je na neki neobican nacin dosao do knjige prica i legendi o traganju za blagom, medjutim ne zeli da nam prezentuje celu knjigu odjednom vec nam prica jednu po jednu pricu..sto objasnjava situaciju da druge poente u izlaganju nema..jedino sto spaja sve ove price je da su svi oni obicni ljudi koji nisu ni trazili nista-nasli veliko bogatstvo sasvim slucajno jer su se tu umesale vise sile, a oni koji su ogroman napor ulozili i sve u zivotu podredili traganju- nisu nasli nista. Jedino realno i racionalno je uzeti detektor i setati iz hobija nebili nasli po koj novcic ili anticki predmet na malim dubinama, medjutim cim pocnemo pricu o mapama i znacima bivamo uvuceni u vrtlog mistike, te jedni ce nam reci da smo budale dok ce nas drugi velicati i biti odusevljeni. Egzistencija je jedno, a ogromna strast i pomama za velikim bogatstvom vise gubi smisao jer covek zaboravi za sta su mu uopste trebali ti milioni u zlatu, sta je planirao kupiti ili postici,a ovo se granici sa ludilom. Postoje neke teorije koje su sta vise veoma dostupne svima, a to je da su napredne civilizacije pre vise desetina hiljada godina dosle na zemlju da bi izkopali i odneli zlato koje im je bilo potrebno da spase svoju planetu, a onda su dosli u dodir sa primitivnim covekom-lovcem i sakupljacem i tako je pocela da cveta civilizacija na zemlji, piramide i ostale impozantne gradjevine sve vezane za mistiku i uanalogiji upravo price o mapama i znakovima...Poenta je, treba biti racionalan i donekle realan, poci od toga da nam je potreban novac i zapitati se tacno a sta???? I ne treba od toga odstupati i dozvoliti da budemo poneseni, novcic po novcic ili bilo koji zanimljiv stari predmet koji pronadjemo, treba u njima uzivati, a sistemacki rad i realno gledanje na svet moze nas dovesti i do velikog nalaza, ali na kraju krajeva i ne mora.
Odgovori
U slobodne dane piccim na planinu,jedan picc 100km na sat.CCim predjem pet km kroz ssumu pevam.Jednom sam nassao kaccket okaccen o granu jasena.Ne pipam,procenjujem da je neka baba iz sela ostavila da se ratosilja bolesstine.Pogledam levo,vidim stenovito sedlo.Kad se sedne pogled puca na vrhove Suve planine na jugu.Ima tri vode u blizini.Izvorccic,okolo mlada hrastova ssuma,u njoj seljak Stanislav pre 80 godina nassao grumen zlata i trampio za dva najjacca vola u srezu.Juzzno na istoj udaljenosti partizanska spomen ccesma i izvor na sred puta koji prelazi u potoccic.Dodjem sledeci put prirodna stena sedlo izvadjena iz zemlje,strossena u paramparccad baccena u ssumovitu padinu prema izvorccicu.Ocenjujem da je kameno sedlo samo znak,vadim dzepni detektor specijalac i u radijusu bicca juzzno aparat zaobilazi lektiru i francuske nepravilne glagole i zuji na bestseler pricce i legende o skrivenom blagu da prepisujem i ssaljem na ovaj forum,druzze moj!SSalu na stranu,nemam takvu knjgu.A ssto se zlatnog sedla ticce, jedan tragacc tvrdi da je lokalitet otissao u istoriju zahvaljujuci zemljaku koji se naglo obogatio. 
Odgovori
SSS LUSSSAJ BRANKO 77...TI OVDE NASS IYYGLEDA MALO YYYAHEBAVASSS 8)
Moja liccna pretpostavka je da se izza tvogg niccka krije neko koje vecc banovan ssa ovog fforuma pa ssad prodajess sspeed 100/h i picciss po planinama.
....AMA ČOVEČE..MANI SE VEĆ JEDNOM OVIH TVOJIH NEBULOZNIH JEZIČKIH VRATOLOMIJA I SUDELUJ NORMALONO I ARGUMENOVANO U OVOJ TEMATICI ILI NAPROSTO ZAOBIĐI TEMU !!!
Odgovori
Znas sta covece. Mislim da si promasio mesto za zaludjivanje ljudi !
Valjda se izivljavas, hebem li ga.
To sto ti pises, lici na one komunisticke fore, da pricaju u nedogled a da ne kazu nista, a da lici - kao da nesto pametno zbore.
Bio je cak i vic, koji se sastojao u tome da ti ga covek prica u nedogled, dok ga ne posaljes na mesto  rodjenja, kad shvatus da te zaebava.
Takvi ljudi kao ti se nazivaju PSIHO, PA BI TO BILA I MOJA DIJAGNOZA.
Jedinio imas opravdanje ako ispunjavas svoj ili neciji zadatak, miniranja foruma.
jOS JE NAJGORE AKO TI STVARNO NIJE DOBRO !
Odgovori
(23-02-2013, 01:11 AM)branko77 link Piše:Taccno je da volim da prezentiram neopisive fragmente iz zzivota ccudesnih ljudi koje sam imao srecu da tu i tamo sretnem u pustolovinama koje nisu imale uprkos naporima i odricanjima skoro nikakve ssanse na hepiend.Slozzicess se da su nassi istomissljenici po pitanju skrivenih stvari posebnog kova,rekao bih *sui generis*,to je koloritna galerija likova,nisu to *vandali*.Ali,u pravu je Administrator koji je nessto ranije u nekoj drugoj temi  primetio da ne treba messati babe i zzabe,vec otvoriti novu temu o nezaboravnim,legendarnim tragaccima.Planiram da je uskoro otvorim,ili se ukljuccim ako to neko drugi uradi.Inacce,izvinjavam se za  neoprezno i neprimereno upotrebljeni izraz o *ceranju*,mislio sam samo o nastavku diskusije ako postoje razliccita vidjenja dogadjaja.A ssto se poenti ticce,mislim da su obavezne.Nobelovci su ih koristili,Markes na kraju svakog teksta,a Singer ccak na kraju svakog pasusa!

Biće otvorena nova tema o legendarnim tragačima i ličnostima sa balkana.
Odgovori
;D Branko77 je nadareni pripovedac, nema sumnje, jos ako ovo ne prepisuje i ako pise dk je potpuno strejt svaka cast, bar je totalna pozitiva...E sad sto to "ne vrsi posao" i ne doprinosi radu direktno, sta da se radi, bar ne odmaze, jer niko nas ne primorava da citamo bilo sta sa ovog foruma..sta ce covek, sve zna samo mu fali jos jedna sedmica da ubode dzek pot  Big Grin
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)