Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
znakovi i mape - pomazem i trazim pomoc
pa evo doslo vreme da se i ja uclanim u forum , inace forum je super dopada mi se jer je vecina ljudi zainteresovana za jugoistocni deo kome i ja pripadam to jest nisko , pirotski region sa starom planinom koja je veoma zanimljiva i prelepa . evo jednog ogromnog znaka nadjenog okolina soko banje pa kazite vase misljenje,kolege.

Priloženih Datoteka
.jpg   168737_1684142776666_1030523077_1865445_1849274_s.jpg (Veličina: 7.18 KB / Preuzimanja: 1,182)
Odgovori
Evo jos nekoliko slika.

Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)

Odgovori
Dragi kolege, toliko za pocetak. Bice jos nesto uskoro. Pozdrav

Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)

Odgovori
Pozdrav prijatelju bas lepo da imas vreme i da budes po aktivan na ovaj forum sigurno tvoje prisustvo ovde ke ga napravi ovaj forum da bude jos interesantniji.
Odgovori
pozdrav brate bobane ajde da malo pogledamo sta cemo da cinimi, ps. javicu ti se na skype.
Odgovori
Nisam siguran da li trazis ili imas plan za tu kvocku sa sedam pileta . Ja imam nekoliko opisa u kojima se pominje kvocka sa sedam pileta .U jednim pise da je ona u pecini a u drugima ne .Ovo sto ti trazis treba da bude u Direkliji pecini ali tu se trazi kvocka sa 12 pileta(barem kod mene tako pise ali posto plan nije original to ne mora da znaci nista) i 7 stopala. Tu treba da budu jos neke rupe i znakovi isto kvocka sa 12 pileta i na kvocku zmije spletene a na ledja joj stoji pile.Od znakova ima i topuz devojka sa kobilkom i testije ,krst i br.198. Sve ovo se nalazi u razlicitim pecinama ,neke su zatvorene. Napolju se na jednom mestu nalaze stepenice uklesane u kamen u nekom uzanom prolazu.
Sto se tice svinje i prasica kod mene nigde ne pise da ih doji pa pretpostavljam da se radi o drugom mestu .Jedino sto pise je da se jedno prase ukacilo na svinju.
Plan za kvocku sa sedam pileta je plan gde se pominje i crvena lokva i tu ima stepenice i neko gradiste a od znakova je veoma karakteristican kamen kao sedlo i na njega dve kubure i bichevi i neki tas sa krstom na sredini .
U jednom planu pise da se sa tog mesta gde je kvocka sa pilicima vidi Piljeski kamen orlovo gnezdo .Ovaj kamen bi mogao da bude ili Pajeski ili Biljeski pa ako se uklapa mogao bi i on da bude onaj pravi.Sem ovih imam jos 4 opisa(za kvocku u pecini) ali su oni samo varijacije jednog od ova tri.Pozdrav.
Odgovori
pogledajte ovaj krst u krugu sta bi to moglo biti ili ova lepa ptica u kavezu po meni ne znam nista o tome pa ako neko ima neku ideju nek se javi pozdrav.
Odgovori
To je slavuj u kotuz (tako bar pise u olanu) ali tu treba da bude jos znakova .Naravno ukoliko je to ono sta ja mislim.
Odgovori
pa mislim da ima potkovica ali nemam sliku ovde javicu,pozz.
Odgovori
Luda , sve ovo sto si postavio i kvocka i slavuj i kola i taj broj sve se to uklapa u jedan opis .Vidim da se to nalazi na razlicitim mestima ali verovao ili ne kod mene je opisano u jednom planu. Ako ste nasli tu kvocku s pilicima mogli ste da nadjete samo onu koja se nalazi u malom udubljenju u steni jer tesko da ste nasli onu u pecini .Cak i taj znak za koji kazes da je u Sokobanji lici na nesto sto je opisano u ovom mojem planu. Mozda je to samo cista slucajnost da si sve to ovako zajedno postavio ali me je to veoma zaintrigiralo.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 3 Gost(a)