Na manji kamen ravan sa zemlju stemovan krs sa isti kraci i rupka na zapad. Imao je i jedan veci na drugi golem kamen al je krsen kamen i oteran.Odatle niz putod put na istok sto pedeset arsina je imalo stemovano na golem kamen nakovanj i potkovica.I taj kamen je skrsen na pola i polovina sa znaci je oterana od mestani za zidanje.Radi se od Suvu planinu!
Apise ja znam isti takav znak na Vidlicu.jesi li nasao objasnjenje?Krst je 15 puta 15 i rupa dubine 2 cm izmedju gornjeg i desnog kraka.poz
Teme: 4
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
nije rupka nego duvka
kad kazes kraci i duvka ....lelele :-[
mi sjuga si odma pomislimo na....... fijat
sta da radimo to nam je maternji.ti bodo si poreklom crnotravac tj.Crnovlnac azvali su se tako jer su prvi otkrili farbanje vune kuvanjem u crnom jasenovom liscu .poz.
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
eto to nisam znao hvala vusta
inace to nije nista cudno mi crnotravci sem sto smo najbolji gradjevinci imamo dosta vrlina i nemamo kompleksa nikakvih
mislim sto bi imali komplekse kad smo naj bolji naj lepsi naj pametniji naj deblji naj ....ma sve naj naj
i tu nema razrolga da budemo iskompleksirani :
;D
u pravu si Bodo,imam ovde u Zajecaru gde trenutno zivim,komsiku Crnotravku sa svim epitetima.cesto ih probamo.sveza raspustaljka.za dva tri dana idem u selo iznad Pirota,tamo su mi roditelji,zive,pa mozes da zamislis grejane rakije,tursije,meso na zar,kacamak i ovcije mleko.fantasticno mesto za odmor.vodicu te na prolece jos ako si ribar na pastrmku.
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
ja volim sve sto vole mladi ...ovcje mleko bas nevolim ali sve ostalo moze