Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DZIDOVSKA GROBLJA
Postovani g.Panki,

hvala Vam na informaciji.Jel imate neku siru pricu o tome ili mozda neke fotografije?

S postovanjem,

Vudi Alen
Odgovori
U mom kraju znam za 2 takva mesta...u blizini su ostaci "srednjovekovnih" gradova...Bas kao sto si opisao, kamene ploče bez ikakvih natpisa i znakova a sredjovekovno groblje uvek na oba mesta je na suprotnoj strani brda od dzidovskog...a šta ima unutra ne znam jer smatram da mrtve treba ostaviti da pocivaju u miru...
Odgovori
Pozdrav svima

Zanima me da li imate još kakve podatke o ovim grobljima ili barem znate gde mogu pronaći više informacija. Bila bih vam vrlo zahvalna, odgonetnuli biste mi enigmu koja me muči više od 20 godina. 

Odgovori
Za takav pojam kao Dzidovska groblja dole kod nas u Mk dosada nisam chuo, a mene lichno asocira to na kao shto je rekao g. Vudi Alen na zhidovska t.j. Jevrejska groblja.A onakvo groblje sa takvim kamenjem velikim i plochastim kao shto je postavio Grota na slici ima u okolini mog grada i ono je poznato kao Latinsko groblje, e sada dali su tu zhiveli Latini, shto je prema meni malo verojatno, ili pak su tu pokopani poginuli Krstashi, jer postoji predanje da je u okolini bila velika bitka izmedju Krstasha t.j. Latina i domorodaca, samo  bog bi znao.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)