Teme: 7
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Postovani g.Panki,
hvala Vam na informaciji.Jel imate neku siru pricu o tome ili mozda neke fotografije?
S postovanjem,
Vudi Alen
U mom kraju znam za 2 takva mesta...u blizini su ostaci "srednjovekovnih" gradova...Bas kao sto si opisao, kamene ploče bez ikakvih natpisa i znakova a sredjovekovno groblje uvek na oba mesta je na suprotnoj strani brda od dzidovskog...a šta ima unutra ne znam jer smatram da mrtve treba ostaviti da pocivaju u miru...
Pozdrav svima
Zanima me da li imate još kakve podatke o ovim grobljima ili barem znate gde mogu pronaći više informacija. Bila bih vam vrlo zahvalna, odgonetnuli biste mi enigmu koja me muči više od 20 godina.
Teme: 9
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Za takav pojam kao Dzidovska groblja dole kod nas u Mk dosada nisam chuo, a mene lichno asocira to na kao shto je rekao g. Vudi Alen na zhidovska t.j. Jevrejska groblja.A onakvo groblje sa takvim kamenjem velikim i plochastim kao shto je postavio Grota na slici ima u okolini mog grada i ono je poznato kao Latinsko groblje, e sada dali su tu zhiveli Latini, shto je prema meni malo verojatno, ili pak su tu pokopani poginuli Krstashi, jer postoji predanje da je u okolini bila velika bitka izmedju Krstasha t.j. Latina i domorodaca, samo bog bi znao.