20-12-2012, 02:37 PM
prve tzv elektricne raslje sam otvorio mnogo davno to su bile raslje ELEKTRASERCH , sa tim rasljama odnosno uredjaj sa 2 antene napred i unutra mala plocica sa elektronikom ko sto sam napisao to sam otvorio jos pre nego su smisljene ,strele metaksa itd itd, covek je to kupio u nemackoj i dao u to vreme pozamasne pare za taj uredjaj odnosno odmah da kazem glupost taj covek je odrasto u nemackoj je ziveo od svoje 14 godine kad sam uredjaj otvorio imao sam prilike da vidim tad prvi put da i nemci rade prevare za naivne ljude naime u kutiji bila mala plocica koja je imitirala oscilator medjutim sama elektronika nije uopste bila vezana za bateriju a baterija bila preko potenciometra od 1k vezana za skalu i tako da kad smanjimo otpor skala se pomera desno sto treba da bude maksimalna daljina a ako otpor povecamo imamo minimalni otklon skale odnosno minimalni domet raslji zapravo jednostavno prevara jedina vredna stvar u svemu tome je bila u dvema kapsulama stavili po parce zice od zlata i srebra nekih pola grama ,,( pa morali su za nesto da uzmu pare ) kada sam sve to pokazao vlasniku uredjaja koji ko sto sam napisao navikao na nemacku preciznost i ozbiljnost covek se uhvatio za glavu nije mogo da veruje samo je izustio pa zar i svabe ovo rade , to su bile prvi el rasle ;D moze svako da napise sta hoce ali to bih voleo da radi ali od toga nema nista. Dali ja znam kako radi ?ja sam od jucer i nista neznam ! bilo bi mi potrebno 5 stranica da iznesem razne argumente za rad raslji ali nemam vremena za gubljenje nek svako veruje u nesto jer je nekad - (nada jedini zracak svetlosti ) iz ove teske i sumorne stvarnosti ! sve najbolje !!!!!