22-11-2012, 10:29 PM
Licno sam video kako radi jedan od aparata i bio sam sokiran :o :o !!! Izumitelj tog i jos nekoliko aparata koji imaju slican princip rada je iz mog kraja. On je kao vojno lice imao punu pomoc 90-tih godina od strane vojnog instituta. Mogu reci da rade bez greske, jedino sto imaju problema ako duva malo jaci vetar zbog strele ili strela pa nisu vise tako precizni. Saradjivao sam sa covekom koji je ucestvovao u projektovanju jednog od aparata, i bio sa njim nekoliko puta na razne lokacije. Princip rada aparata ni dan danas nisam uspeo da skontam. Aparat se sastoji od glavnog elektronskog dela koji ima napajanje od 9 v i 2 izlaza za sonde koje se zabadaju u zemlju i kako kaze konstruktor "bombarduju zemlju" nekom vrstom EMP koji ima neku svoju posebnu frekvencu. Sledece sto radi je uzima strelu ili strele i kruzi oko aparata pored kog su zabodene sonde. aparat i sonde koristi kao centar zamisljenog kruga. Ako u blizini ima nekog plemenitog metala strele pokazuju pravac. Sledece sto radi je da se sve vise i vise udaljava od aparata u koncetricnim krugovima i odredjuje pravac.
Prvo nisam bas nesto poverovao u rad aparata, ali kasnije smo ga testirali sa burmom jednog prijatelja koji je bio sa nama na terenu. Pravac gde je burma bila sakrivena aparat je pokazao bez greske sa daljine od nekih 120-150 metara. Nasli smo jos neke zanimljive stvarcice ali taj teren pripada jednim delom arheoloskom nalazistu ,,Diana" pored mesta Karatas. Pokusacu uskoro da postavim neku sliku ili snimak da bi ste videli kako aparat radi.
Veliki pozdrav i puno srece svim kolegama sa sajta !!!
Prvo nisam bas nesto poverovao u rad aparata, ali kasnije smo ga testirali sa burmom jednog prijatelja koji je bio sa nama na terenu. Pravac gde je burma bila sakrivena aparat je pokazao bez greske sa daljine od nekih 120-150 metara. Nasli smo jos neke zanimljive stvarcice ali taj teren pripada jednim delom arheoloskom nalazistu ,,Diana" pored mesta Karatas. Pokusacu uskoro da postavim neku sliku ili snimak da bi ste videli kako aparat radi.
Veliki pozdrav i puno srece svim kolegama sa sajta !!!