Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SNIZENJE CENA METAL DETEKTORA XP, GARRETT, TEKNETICS, MINELAB
Evo i ja malo da objasnim posto g-din banebeograd ocigledno implicira da sam ja taj prodavac koji potencijalnim kupcima prica "bajke".
Prvo, detektori nisu obicna roba kao pegla ili frizider, situacija sa njima je drugacija. Ko god se bavi traganjem zna o cemu pricam.
Sada oko garancija. Za XP, Minelab i Fisher koje ja zastupam jedina vazeca garancija za detektor koji je prodat u Srbiji je ona koju je izdala moja firma Axis International d.o.o. Ako kontaktirate XP i kazete da ste detektor kupili od bilo koje firme ili radnje u Srbiji, a da garancija nije izdata od ovlascenog uvoznika za Srbiju oni ce smatrati da je detektor kupljen na tzv. sivom trzistu i da garancija nije vazeca. Ko sumnja neka posalje email XP-u, Minelab-u ili Fisher-u pa neka ih pita. Detektor se u slucaju kvara vraca dileru ili distributeru od koga je kupljen, a ne u fabriku. Krajnji kupac nema nista sa fabrikom, osim u slucaju Fisher-a koji daje fabricku garanciju od 5 godina i koja je duza od distributerske garancije, pa u tom sliucaju kupac posle isteka distributerske garancije moze da se obrati fabrici za servis u roku od 5 god od dana kupovine.
Maloprodajna cena detektora ne zavise od apetita prodavaca nego od pravila koja propisuje proizvodjac (XP, Fisher ili Minelab) kao i od toga da li je placena carina i PDV prilikom uvoza ili je detektor prenesen u nekakvom kombiju ilegalno preko granice.

Na trzistu postoje kopije detektora iz Kine i zato aparate treba kupovati od ovlascenih distributera i dilera. Postoji cak i, na spoljasnji izgled, veoma dobra kopija Minelab-ovog GPX-a koja naravno ne radi ni 10% kao originalan aparat. Danas mi se javljao covek koji je naseo i kupio GPX-5000 za 3000 EUR za koji se posle provere pokazalo da je kineska kopija. Ko god je kupio detektor (Fisher, Minelab ili XP), a nije siguran da li je originalan moze da me pozove ili mi posalje model i serijski broj i ja cu proveriti kod proizvodjaca. Email je info@metaldetektori.rs. Da ne budem pogresno protumacen, ja ne kazem da gore pomenuti gospodin prodaje kopije detektora. Nemam pojma ni ko je ni sta prodaje ni od koga kupuje aparate, samo znam da ne nabavlja od ovlascenog distributera za Srbiju, a to je Axis International d.o.o.

Sto se tice "fantomskog udruzenja" koje se pominje, ja o tome ne mogu detaljno da govorim jer sa tim ljudima samo poslovno saradjujem, isto kao i sa ovim forumom, ali mogu da kazem da covek koji je osnivac vec godinama funkcionise, ima pecat i statut, ne krije se ni od koga, organizuje javne skupove na koje dolaze predstavnici lokalnih vlasti pa cak i policije (u to sam se licno uverio) i jedan je od retkih koji se trudi da uvede red u ovu oblast.

Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Poruke U Ovoj Temi
Odg: SNIZENJE CENA METAL DETEKTORA XP, GARRETT, TEKNETICS, MINELAB - od metaldetektori.rs - 19-10-2012, 09:22 PM
novi " bili" - od bili - 23-02-2013, 03:34 AM
Odg: novi " bili" - od admin - 23-02-2013, 10:31 PM

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 4 Gost(a)