11-02-2011, 12:38 AM
Dragi prijatelji,dužan sam da iznesem neke stvari i saznanja iz mog dugogodišnjeg iskustva,jer sam mnogo godina izgubio tražeći pop-Martinovo blago i sada ,kad sam ostario zaključio sam da do sada niko nije ništa našao po tim planovima.Naime planovi služe da se u njima sakrije blago,ne samo u zemlji,pa kaže:"koj iska da najde naši pari oku ipol poviše akal(pamet) da ima od nas pa da gi najde".Toponimi i znaci su putokaz,a razum je plan.Najšešće ako je skica gleda se naopako ka svetlu,tako i svi opisi su naopako,ili u tekstu tražiš skriveni smisao,pa kad nadješ skrivene reči i slažu se sa terenom naći ćeš i ostavu.Obično smo gledali da li je na odredjenim merkama kopano pa zaključivali da je uzeto!!!Najčešće su planovi umnožavani pa su merke iste pa svi tražimo po istim merkama.Na mestima koje smo mi sa planovima otpisali,došla su vredna i pametna braća,pa su oko znakova svuda tražili aparatima i tako u mojoj livadi iskopali poveći bakrač,na 35 dobrih koraka na zapad od tačke gde bi po planu trebalo da bude.Naravno i na mestu gde je "trebalo"da bude u mekoj steni je uštemovana rupa do pojasa,ali prazna,a tu su i znaci.Nisu tačni ni tumači znakova,jer su razna lica koristila iste znakove,i ostavljala po svojim merkama.Pomenuti kladenac je,svakako pre hrišćanstva bo posvećen boginji majci zemeli i bilo je jako poštovano mesto.Po dolasku hrišćanstva takva su mesta hristianizovana,pa su zato na kamenovima krst i zvono,simboli koji kazuju da odatle na istok postoji hramište ili crkvište.Ostavu nećeš naći po onom opisu,ali uzmi šipku i traži negde u glibu desetak metara nizvodno i u crkvištu,ako ga ima.Aparate u ruke pa srećno!!!Voleo bih i ja da vidim to mesto Ćaaooo!!!!!!!!!!