25-01-2011, 02:32 AM
Dobro znaci ne znas za ovaj u Osoje. Da li znas za onaj gde se kaze: ,,Odavde (od srnu i kantar) da se vrnemo za Dusnik .Kad ides niz reku trazi Pavlov kladenac i u njega jedna vrcva taliri. Na levu stranu ima kamen navalio se prema Suvi potok itd.itd( sve se ovo nalazi izmedju Komaricu ,Dusnik i Babicu goru) " Ili mozda trazis ovo;,,Odavde(od ripavicu)na pladne na Pavlov kladenac ostavismo ...(nedostaje deo teksta) od kladenac trazi crkviste i tu ostavismo sedam azne .Odatle uvatimo vrvinu kam sunce i dodjemo na malu livadu kolko jedna gradina i tu ima dva kamena kao dva vola da leze i na desnu stranu ima prepasan kamen i u njega rupa do pojas samo ruku da zavuces(u stvarnosti je malo sira ili su oni imali deblje ruke a duboka je skoro 2 metra)i u nju isipasmo osam oke zutice itd .itd"
Ako mislis na ova dva isto dzaba trazis ja sam ih nasao pre tebe. A mozda ti trazis neki cetvrti za koji ja ne znam? U tom slucaju bih te zamolio da tvoje znanje podelis sa nama. Hvala i veliki pozdrav.
Ako mislis na ova dva isto dzaba trazis ja sam ih nasao pre tebe. A mozda ti trazis neki cetvrti za koji ja ne znam? U tom slucaju bih te zamolio da tvoje znanje podelis sa nama. Hvala i veliki pozdrav.