18-04-2012, 11:34 AM
(12-04-2012, 08:33 PM)zoki link Piše: Ovaj zdravci kamen o kome ja govorim nalazi si iznad jedne reken,neznam kako se tacno zove posto ima vise imena. Prica se da u njemu postoji pecina ali je ulaz zatvoren. Znam samo da su mnogi probali da nadju ulaz ali nisu uspeli.Zoki, nezna se tačna lokacija gde bi trebalo tražiti taj ulaz i tu vodenicu. Jedna od mogućih lokacija može biti i ova koju pominjete ovde. To što ti jetaj "lik" rekao, to jeste tačno! Kada staneš na vratima vodenice ispred tebe se vidi taj ulaz negde ispod neke škarpe! Video se tada ili nekada,pošto su ga zatrpali jako je teško pronaći ulaz ako neznaš tačno gde je bila vodenica. Ako je još i izvorište presahnulo,stvar je još teža. Neki su meljudi kontaktirali davno,davno oko ovoga, međutim nisu mogli naći tragove vodenice. Kopali su nasumice,rukovodeći se samo jednim podatkom koji sam im dao i eto i Vama kažem: Vodenica je bila locirana na desetak metara od samog izvorišta. Ako ovo uzmemo kao merodavno, onda treba znati da je to izvorište bilo izuzetno izdašno i da je pad vode bio izuzetno dobar, jer kako bi inače neki slabiji izvor pokretao tu vodenicu vodom na samo 10 metara udaljenosti??? Mislim da su ovi prethodnici,bar po tome što su mi rekli pre 20 i više godina, da su promašili lokaciju! Postoji mogućnost da se je to izvorište i pomeralo te da su oni pokušavali da iskopaju ulaz mnogo niže od stvarne lokacije !??? Neznam jer sam u to vreme sa tim prijateljima imao samo kontakt telefonom.Lično nikada nisam bio na toj lokaciji. Sve što ti pričam,pričam ti iz njihovih izjava meni,šta su radili i gde su radili. Vodi računa o ovom podatku koji sam Vam rekao: 1.- vodenica je bila na 10 metara od izvorišta i 2.- Izvorište mora da bude iznad vodenice i da od izvorišta do vodenice bude veliki PAD vode!! Ako sam ti ovime pomogao u tvojoj situaciji na terenu-dobro jeste. Ti najbolje znaš kako sve to izgleda na terenu. Ne zaboravi da mom prijatelju Svrljižanu duguješ ovu informaciju, pošto smo ja i on, stari jarani ovde na ovom forumu!
Javio se neki lik koji tvrdi da ima plan za ovo mesto,i prema njegovoj prici ulaz bi trebao da se vidi iz vodenice koja se nalazi ispod kamen. Naravno tu vodenicu je davno porusila voda,tako da i ta varijanta otpada. Jeste postojala vodenica ali i najstariji ljudi ovog kraja neznaju bas tacno gde je bila.
Pozdrav.