11-03-2012, 06:50 PM
Da li neko zna da mi kaze nesto vise o SUPERSCAN metal detektoru(nema nikakvih drugih oznaka) proizvodjaca PULSE TEHNOLOGY LTD Abingdon England UK. Imao sam prilike da vidim njegove mogucnosti i mogu vam reci da sam bio prijatno iznenadjen. Njegove mogucnosti su mnogo vece od onog sto pise u prirucniku .Npr.pise da novcice moze da detektuje na dubini od 30-60cm a na poligonu bez problema napipa zlatnik (Franja Josif od 7,5g)na dubini od 80 cm sa sondom od 50 cm. O predmetima vece povrsine da i ne govrim. Nista nije promasio. Interesantno je da ima i zicanu sondu 1,5x1,5 m koja je klasicna znaci i predajnik i prijemanik ali ima isto tako i zicanu sondu 50x50m koja je samo predajnik dok kao prijemnik sluzi sonda od 50cm. Na internetu nisam nasao nista sem imena firme ali ne postoji sajt pa mislim da ova firma vise ne postoji pod ovim imenom. Nisam rekao da je detektor po mojoj proceni stariji od 15 godina . Nema nikakvu diskriminaciju. Interesuju me eventualna iskustva nekog od clanova i priblizna vrednost.Detektor je na prodaju i vlasnik za njega trazi 2200 evra.